+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Huolimatta odotettua maltillisemmasta kasvusta vuoden toisella neljänneksellä, uskovat talousoppineet Thaimaan talouden kasvun jatkuvan vuoden toisella puoliskolla etenkin, kun matkailutulot alkavat sen aikana jälleen nousta.

Toisen vuosineljänneksen kasvun jääminen ennustetusta johtuu investointien viivästymisestä etenkin yksityisen sektorin puolella, mutta muut talouden elementit sen sijaan ylittivät keskuspankin odotukset ja kasvuennusteen. Etenkin vienti ja matkailumäärät.

– Kokonaiskuvasta näkee talouden jo alkaneen elpyä, sanoo Thaimaan keskuspankin apulaisjohtaja Piti Disyatat.

Huhti-kesäkuun aikana talous kasvoi 2,5 % edellisvuoteen verrattuna ja 0,7 % ensimmäiseen vuosineljännekseen verrattuna. Keskuspankin kesäkuinen ennuste koko vuoden talouskasvuksi oli 3,3 %, mutta sen uskotaan ylittyvän, koska laskelmat oli tehty kuuden miljoonan ulkomaalaisen turistin mukaan. Viimeisimmät ennusteet lähes 10 miljoonasta turistista tekevät hyvää myös keskuspankin kasvuennusteille.

Matkailutulojen kasvun lisäksi myös Thaimaan vienti on vetänyt hyvin viime kuukausina.

– Inflaation uskotaan olevan elokuussa korkeampi ennen sen asettumista vuoden loppua kohti. Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että ennusteet pitävät kutinsa, johtaja Piti jatkaa.

Keskuspankki ennustaakin koko vuoden inflaatioprosentiksi peräti 6,2 %, mikä on Thaimaassa todella paljon. Ensi vuotta koskeva inflaatioennuste on 2,5 % ja tavoite on 1-3 %.

Tavoitteen saavuttamiseksi keskuspankki nosti ohjauskorkoaan 0,25 %, ensimmäistä kertaa neljään vuoteen.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: