+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Olen joskus tainnut näillä sivuilla jo mainita, kuinka tärkeää meille on tietää, millaisia juttuja ihmiset Thaimaan Suomalaisen sivuilta lukevat. Seuraamme erittäin tarkasti, mitkä ovat olleet suosituimmat juttumme vaikka emme enää kyllästytäkään lukijoita julkaisemalla kolmen kärkijutun listaa kuukausittain.

Sen sijaan sitä en ole tainnutkaan koskaan kertoa, että me säännöllisin väliajoin selvitämme myös sitä, millaiset ihmiset tulevat Thaimaan Suomalaisen sivuille. Tämä on tärkeä tieto paitsi meille, niin myös yrityksille, jotka harkitsevat mainostamista näillä sivuilla. Viimeisimmän selvityksen tulokset olivat osin odotettuja, mutta osin myös, ainakin minun mielestäni, puutteellisia.

Sehän on jo pitkään ollut tiedossa, että uutisia Thaimaasta lukevat etenkin ne, joita Thaimaa kiinnostaa. Samat ihmiset käyvät syömässä thaimaalaisissa ravintoloissa, ostavat thaimaalaisia tuotteita esim. sisustukseen, ja vievät kaupoissakin kassalle thaimaalaisia elintarvikkeita ym. Sitten on vielä lisäksi ne, jotka suunnittelevat asunnon ostoa tai vaikka vuokraamista Thaimaasta, ainakin matkaa sinne. Oma lukunsa ovat lisäksi vielä ne, joilla on jonkinlainen yhteys Thaimaahan joko siellä olevan läheisen tai esimerkiksi kakkosasunnon muodossa.

Kaikkein eniten näitä ihmisiä näkyvät kiinnostavan Thaimaan viisumiasiat ja ulkomaalaisia koskevat viranomaispäätökset, lait ja säädökset. Hyvänä kakkosena tulevat ne uskomattomat sattumat joita ainoastaan synnyinmaassani voi kenenkään kohtaloksi koitua. Iloksi tai suruksi.

Maantieteellisesti lukijat näyttävät tulevan joko Suomesta ja Pohjoismaista tai sitten Thaimaan lisäksi sen naapurimaista. Satunnaisia pienryhmiä tulee esimerkiksi Espanjan Aurinkorannikolta ja Floridan suomalaisyhteisöstä.

Suomessa asuvat thaimaalaiset sen sijaan eivät niinkään Thaimaan Suomalaisen sivuilla käy. Heillä on omat tietolähteensä ja kiinostuksen kohteensa. Itsekin katselen tabletilta Thaimaan uutisia samalla sohvalla, jonka toisesta kulmasta Gizmo tähyää niitä iänikuisia jääkiekkojaan, jalkapallojaan ja nyt on koripallokin tullut mukaan Valimontien iltaisiin sohvaelämyksiin.

Tähän liittyykin sitten tuo lukijatutkimuksissa havaitsemani puute. Thaimaan Suomalaisen uutisointi antaa ainakin meille yhteisiä puheenaiheita. Aivan yhtä tarkasti kuin jotain Thaimaan -matkojen hintoja, meillä seurataan Thaimaan politiikan kiemuroita, elintarvikkeiden hintatasoa tai vaikka konsertti- ja näyttelytarjontaa Bangkokissa ynnä Thaimaan -kotikaupungissamme Pattayalla. Ja jutellaan niistä.

Ei sillä, että meidän aamiais- tai kahvipöydän jutustelumme millään tavalla vaikuttaisivat johonkin Thaimaan tulvatilanteeseen, mutta perheessä, jossa asuu kaksi niinkin erilaisesta kulttuuritaustasta tulevaa ihmistä kuin suomalainen ja thaimaalainen, antavat nämä Thaimaan Suomalaisen uutisjutut yhteisiä keskustelunaiheita ja kiinnostavaa puhuttavaa. Joskus ihan väittelyksi tai yhteiseksi naurunaiheeksi asti.

Toivottavasti näin käy muuallakin kuin Kouvolan Valimontiellä.

Luck

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: