+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaan Suomalaisen Facebook -sivut löytyvät kustannusosakeyhtiön nimellä MaijaGizmo Co.,Ltd. Sieltä löytyy taustatietoa ihmisistä julkaisujen takana ja MaijaGizmon muistakin toiminnoista, joihin taksibisneksen myymisen jälkeen on tulossa alkutuotantoa bambuviljelmän muodossa. Siitä enemmän siellä Facebookissa ensi talven mittaan.

Facebook -sivut avattiin aikoinaan sen jälkeen, kun meillä kävi semmoinen media-alan konsultti. Se konsultti katseli näitä meidän touhuja pari päivää ja teki aina välillä tyhmiä kysymyksiä tyyliin ”kuvitteleeko joku teillä tosissaan, että joitain Phuketissa lomailevia suomalaisia kiinnostaa Pattayalla järjestettävä tapahtuma” tai ”onko teidän mielestänne Hua Hinissä toimivalla ravintolalla mitään mieltä mainostaa olemassaoloaan Bangkokissa tai Mae Phimissä lomaileville ihmisille?”

Sen konsultin kehoituksesta me aikoinamme muutimme Thaimaan Suomalaisen täysveriseksi uutislehdeksi ja siirsimme kaiken muun Facebookiin. Saman konsultin ansiota oli sekin, että aloimme painaa paikallisia, turisteille suunnattuja lomalehtiä Pattayalla, Hua Hinissä ja Phuketissa.

Koronaviruksen ansiota oli puolestaan se, että ne paikallislehdet lakkasivat ilmestymässä painetussa muodossa ja saivat omat alasivunsa Thaimaan Suomalaisen nettisivuilla. Nyt Thaimaan Suomalaisen etusivun yläpalkista löytyy omat sivunsa Hua Hinin, Mae Phimin, Pattayan ja Phuketin paikallisuutisille ja -mainostajille. Puhetta on ollut myös Bangkokista ja Chiang Maista. Maalaiselämää -työnimellä kulkeva blogini alkaa siellä bambuviljelyksillä, kun parin vuoden päästä jään eläkkeelle. Siinä vaiheessa saattaa tämän aviisinkin myyminen tulla ajankohtaiseksi.

Aamulla 15.7.  meidän nettisivut vähän takkuilivat ja yksi julkaisujonossa ollut artikkelikin näkyi jääneen ”putkelle”. Silloin me sen keksimme. 

Nimittäin sen, että aina, kun me huomaamme sivujen jumittavan sekä Suomessa, että Thaimaassa meidän omilla koneillamme, niin asia eittämättä johtuu meidän serveristämme. Milloin näin pääsee tapahtumaan, niin laitamme vast’edes siitä ilmoituksen MaijaGizmon Facebook -sivuille, jotka on kuin luotu tällaisia tarkoituksia varten.

Mikäli Thaimaan Suomalaisen sivut eivät jostain syystä aukene teille, niin ei ole rotunne syytä tää, vaan ainakin yhden syyn voi tästä alkaen käydä vilkaisemassa sieltä Facebook -sivuilta. Jos sivuston kärvistely johtuu meidän serveristämme, niin Facebookissa on siitä tieto. 

Mikäli tietoa ei sieltä löydy, niin sitten vika saattaa olla yleisemminkin nettiyhteyksissä omalla alueellasi. Ehkä jossain päin on myrsky katkaissut nettiyhteydet tai jotain sillä seurauksella, että esim. Kälviän seudulla on katkoksia, joista muu Suomi ei tiedä mitään?

Meillä kun on lukijoita Suomen ja Thaimaan lisäksi ainakin Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Espanjassa, Malesiassa, Kamputseassa, Vietnamissa ja USA:ssa itärannikolta länsirannikolle, niin pitäisin suoranaisena ihmeenä, mikäli kaikki koko ajan joka paikassa toimisi virheettömästi. 

Ei Ilta-Sanomienkaan nettisivut aina aukea kaikkialla maailmassa. Tai Facebook.

Kokonaan toinen juttu on sitten se, että julkaisutoiminnan nykyisestä edelleen laajentuessa tulemme ensi talven aikana siirtymään nopeampaan serveriin, jahka sopimus nykyisen toimittajan kanssa loppuu. Kalliimmaksihan se meille tulee, mutta koitamme olla heti siirtämättä kustannusten nousua mainos- tai tilaushintoihin. Sen sijaan yritämme myydä enemmän mainoksia, tilauksia ja sponsoroituja artikkeleita.

Katsellaan nyt ainakin yksi vuosi ihan rauhassa, millaisia vaikutuksia näillä operaatiolla on alimmalle viivalle tuloslaskelmassa ja keksitään sitten vasta jotain muuta, mikäli antaa aihetta.

Mutta ne suomalaisiin vaikuttavat Thaimaan viranomaispäätökset pysyvät jatkossakin maksuttomina näillä sivuilla.

Kuka muistaa takavuosilta lauseen, johon nämä minun pääkijoitukseni aina päättyivät ainakin viiden vuoden ajan? “Tämä kaikki on mahdollista yksinomaan ilmoittajiemme ansiosta, joten tukekaa hyvät ihmiset heitä, mikäli mielestänne olemme oikealla asialla”.

Gizmo

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: