+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Ei ole kauaa siitä, kun Turkissa varmistettiin pommeja räjäyttämällä se, että turistit alkoivat hakeutua toisiin kohteisiin. Nyt on Thaimaassa tekeillä aivan vastaava operaatio.

Suomessa lomaileva kustannusosakeyhtiö MaijaGizmon toimitusjohtaja Panisa Keronen on huolestuneena seurannut thaimaalaista pomminheittoa koko kuluneen lomansa ajan. 

– Erittäin huolestuttavaa tässä on se, että jotain Bangkokin hallintorakennuksia käsittävää kaupunginosaa lukuunottamatta nyt on nähty ensimmäiset iskut aivan selkeissä turistikohteissa, kutsumanimellään Luck paremmin tunnettu Keronen sanoo. Kun pommi räjähtää jossain Erawanin temppelialueella tai esimerkiksi pohjoismaalaisten suosimassa Hua Hinissä, niin siinä kuka tahansa Thaimaan -matkaa suunnitteleva eurooppalainen, amerikkalainen ja australialainenkin alkaa miettiä kannattaako tuommoiseen paikkaan mennä ensinkään.

- Suomi on kyllä semmoinen lintukoto, että täällä on vaikea kuvitella joutuvansa mihinkään pommiuhkiin, tällä kertaa punaviinimarjoja poimimasta tavoitettu Keronen sanoo.
– Suomi on kyllä semmoinen lintukoto, että täällä on vaikea kuvitella joutuvansa mihinkään pommiuhkiin, tällä kertaa punaisia viinimarjoja poimimasta tavoitettu Keronen sanoo.

– Siitä minä olen iloinen, jos nyt toisten onnettomuuksista pitää tai ylipäätään edes saa hyviä puolia etsiä, ettei meillä kotona Pattayalla ole tapahtunut mitään tuollaista. Pattaya kun on muutenkin paikka, missä ei maa järise, mihin ei tsunami yllä ja jonka jostain syystä myös erilaiset ääriryhmät tuntuvat jättävän rauhaan. Ehkä se johtuu siitä, että ns. punapaitojen kannatus on kaupungissa paljon vahvempaa kuin Thaimaan kaupungeissa yleensä, Keronen miettii.

– Toisaalta se on Thaimaalle erittäin tärkeän matkailuelinkeinon kannalta suoranainen sääli, että joku pieni ääriryhmä voi näillä vastuuttomilla tempauksillaan tuottaa hallaa koko sesonkiriippuvaiselle elinkeinolle, hän päättää. Onnettomuuden uhrien perheistä nyt puhumattakaan.

Raivaustöitä Bangkokissa. Kuva: Richard Harris
Raivaustöitä Bangkokissa. Kuva: Richard Harris

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: