+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Huolimatta kaikista koronasäädösten lieventämisistä, matkailun helpottumisesta ja karanteenien katoamisista, on Thaimaassa edelleen voimassa poikkeustila, emergency degree.

Hallitus otti asiaan selkeästi kantaa sen jälkeen, kun Move Forward -puolueen kansanedustaja Rangsiman Rome ehdotti, ettei poikkeustilaa enää jatkettaisi. Sitä on tähän mennessä jatkettu kahden vuoden aikana 18 kertaa siitä huolimatta, että melkein kaikki muut koronavirusrajoitukset alkavat olla historiaa.

Hallitus otti kantaa asiaan tiistaisessa kokouksessaan, jonka jälkeen pääministeri Prayut Chan-O-Cha antoi ilmoituksen poikkeustilan jatkumisesta.

– Poikkeustilan mukaiset lait ovat tarpeellisia tilanteissa, joissa hallitukselta vaaditaan nopeita toimenpiteitä ja niin kauan kuin on olemassa vaara uuden korona-aallon puhkeamisesta, on poikkeustilalakien ylläpitäminen tarpeen. Se on tähän mennessä jo useampaan kertaan nähty, pääministeri totesi.

Hallituksen mukaan poikkeustilaa tarvitaan tällaisten asioiden nopeaan toteuttamiseen.

– Mikäli poikkeustila nyt lakkautettaisiin, olisi hallituksella työkaluinaan ainoastaan normaaliaikoina voimassa olevat terveydenhoitoon liittyvät lait, hän jatkoi.

Kansanedustaja Rangsiman perusteli tekemäänsä ehdotusta sanomalla poikkeustilalakien olleen viime aikoina enemmän käytössä mielenosoituksien hajottamistarkoituksessa kuin koronaviruksen torjunnassa. Samassa yhteydessä hän tuli kysyneeksi mihin poikkeustilalakeja enää tarvitaan, kun maskipakkokin poistuu 1.7?

Maaliskuun 26. päivänä vuonna 2020 julistettu poikkeustila otettiin alunperin käyttöön juuri koronaviruspiikkien torjumiseksi alueilla, joissa niitä esiintyi. Käytännössä se antaa pääministerille ennennäkemättömän suuret valtuudet toteuttaa tarpeellisiksi katsomiaan toimia ja määrätä uusista rajoituksista CCSA:n puheenjohtajan ominaisuudessa.

Opposition mielestä poikkeustilalakeja käytetään lähinnä tähän.

Nyt pääministeri sanoo tarvitsevansa näitä valtuuksia mm. Immigrationin tarkastuspisteillä vallitsevien ruuhkien purkamiseen.

– Me elämme edelleen poikkeuksellisia aikoja ja ihmisillä on vaikeaa. Hallitus tekee kaikkensa auttaakseen ilman, että auttamisesta koituisi uusia vaikeuksia, hän sanoi.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: