+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Michelin -tähdet jaettiin torstaina 24.11. Bangkokissa.

Nyt kuudetta kertaa julkaistava Michelin Guide in Thailand on laajentunut entisestään. Nyt ovat mukana myös Nakhon Ratchasiman, Ubon Ratchathanin, Udon Thanin ja Khon Kaenin ravintolat.

Niinpä ravintoloiden määrä luettelossa on sekin lisääntynyt. Kun edellisessä julkaisussa oli 361 ravintolaa, on uudessa niitä 441.

Le Normandie sai kaksi tähteä.

Listalla on kuusi kahden Michelin -tähden ravintolaa, jotka kaikki sijaitsevat Suur-Bangkokin alueella. Näitä armoitettuja ovat R-Haan, Le Normandie by Alain Roux, Chef’s Table, Mezzaluna, Sühring ja Sorn.

Yhden Michelin -tähtensä uusineita ravintoloita löytyy Thaimaasta peräti 24. Ne ovat Saneh Jaan, Le Du, Nahm, PRU, Sushi Masato, Savelberg, Yu Ting Yuan, Cadence by Dan Bark, 80/20, J’aime by Jean-Michel Lorain, Elements, Chim by Siam Wisdom, Canvas, Khao Ekkamai, Sra Bua by Kiin Kiin, Methavalai Sorndaeng, Suan Thip, Paste, Blue by Alain Ducasse, Jay Fai, Igniv, Côte by Mauro Colagreco, Gaa sekä Aksorn.

Uusia tulokkaita yhden tähden listalla ovat Signature, Baan Tepa, Haoma, Potong ja Maison Dunand.

Phuketin ravintoloiden kärkijoukkoon nousi paikallisista eväistään tunnettu Chom Chan.

Noiden Michelin -tähtien merkityksestä sen verran, että Michelin -oppaan mukaan yksi tähti merkitsee korkealaatuista ravintolaa, jonne ehdottomasti kannattaa pysähtyä ja kaksi tähteä sitä, että ravintolassa kannattaa käydä, vaikka joutuisikin ajamaan vähän pidempään kuin suorinta reittiä kohteeseen.

Kolmen Michelin -tähden ravintoloita ei Thaimaassa ole, mutta jos olisi, niin se olisi merkki siitä, että ravintola sinänsä on hyvä syy matkustaa Thaimaahan.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: