+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Ympäristö- ja luonnonvaraministeriön alainen kansallispuistoista, villieläimistä ja kasvikunnasta huolehtiva Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation on yhdessä WWF:n kanssa päättänyt selvittää Thaimaan leopardi- ja pantterikannan suuruuden.

Tutkimukset keskitetään alueille, joissa kissapetoja on nähty. Näitä ovat läntisen Thaimaan viidakot sekä Dong Phayayen-Khao Yain alue Nakhon Ratchasimassa ja Phu Khieo-Nam Naon kansallispuisto Phetchabunin provinssissa.

– Meillä ei oikein koskaan ole ollut tarkkaa tietoa pantterien ja leopardien tarkoista määristä Thaimaassa, kertoo Wildlife Conservation päällikkönä toimiva Sittichai Nuchailek.

– Arviot liikkuvat jossain 200-300 yksilön välillä.

Pantterien (kuvassa) ja leopardien määrä Thaimaassa on selvitystyön alla.

Riistakameroiden kuvien sekä turistihavaintojen perusteella on päätelty kantojen olevan kasvussa etenkin läntisessä Thaimaassa alueella, johon kuuluu esimerkiksi Kaeng Krachanin kansallispuisto Phechaburin provinssissa. Thaimaan maantietoa tuntemattomille tiedoksi, että Phetchabun ja Phetchaburi ovat kaksi aivan eri provinssia satojen kilometrien etäisyydellä toisistaan.

– Metsänvartijat Kaeng Krachanissa tosin sanovat sikäläisen kannan olevan ehkä 10-20 isoa kissaa, joista osa on panttereita ja osa leopardeja. Metsästävät siellä alueen riistaeläimiä, kuten peuroja henkensä pitimiksi, Sittichai tarkentaa.

Dong Phayayen-Khao Yaissa ja Phu Khieo-Nam Naossa tilanne on sikäli erikoinen, että vaikka eläinten jälkiä on alueilta löytynyt, ei riistakameroihin ole tallentunut niistä kuvia. Eläimiä tunnistetaan yleensä kamerakuvien perusteella ja näissä oloissa niiden määrästä alueilla ei ole oikein minkäänlaista tietoa.

Tämä leopardi on valinnut lepopaikakseen akaasiapuun oksan.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: