+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Tähän on tultu. Ensimmäisen kerran historiansa aikana Thaimaa on tilanteessa, jossa ei ulkomaalaista turistia näy. Samalla maa on joutunut myöntämään riippuvuutensa juuri ulkomaalaisten tuomista matkailutuloista.

Aina, kun puhutaan matkailutuloista, on Thaimaan matkailuväki muistanut hokea kotimaanmatkailun olevan paljon suurempi osa Thaimaan matkailua kuin mitä ulkomaalaisten turistien osuus on. Se on täysin totta. Kotimaanmatkoja tehtiin Thaimaassa vuonna 2019 yli neljä kertaa enemmän kuin mitä maahan tuli ulkomaalaisia turisteja. Kotimaan matkoja tehtiin 166,84 miljoonaa kappaletta ja ulkomailta tuli Thaimaahan turisteja 39,8 miljoonan verran.

Luulisi täkäläisen matkailuväen nyt hihkuvan riemusta, kun provinssien välinen matkustaminen on taas vapautettu ja esimerkiksi hotellit saavat reilut 75 % käyttöasteestaan taas takaisin.

Mutta kun ei.

Suuri osa hotelleista ei edes halua avata oviaan ulkomaalaisten turistien puuttuessa. Syy tähän on erittäin yksinkertainen. Siperia opettaa, sanotaan ja nyt se Siperia onkin täällä Thaimaassa.

Juttu on nimittäin niin, että se vaivainen alle neljäsosa Thaimaan matkailijoista, eli ne ulkomaalaiset, jättävät tähän maahan lähes kaksi kertaa enemmän rahaa kuin pihit thaimaalaiset. Asia käy ilmi Thaimaan Matkailu- ja urheiluministeriön julkaisemista luvuista.

Viimeksi kuluneet pari kuukautta ovat kiistatta osoittaneet, ettei tämä maa millään riisinviljelyllä ainakaan rikastu. Etenkin, kun silläkin puolella vienti tökkii.

Kansallisylpeydestään tunnettu Thaimaa alkaa pikku hiljaa tunnustaa kuinka riippuvainen se on ulkomaalaisista matkailijoista ja näiden luomista työpaikoista kerrannaisvaikutuksineen esimerkiksi liikenne- ja rakennusaloille. Kauan se veikin.

Vasta itsestäänselvyytenä pidetyn “luonnonvaran” täydellinen katoaminen herätti thaimaalaiset.

2 comments

  1. risto sund

    Niin se on Gismo niin että pakon edessä jäykkäkin taipuu
    toivotaan arvostusta meille ja uutta normaalia.
    Terveisin Ripo, entinen naapurisi.

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: