+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Turnausmatkalla Filippiineillä oleva Thaimaan naisten lentopallomaajoukkue kaatui varsinaisesti koronaan, mutta hävisi Japanille erin 3-0 perjantaina 17.6.

Sitä ennen oli tullut takkiin Puolalta erin 3-2, kun kahdeksan joukkueen pelaajaa oli ensin antanut positiivisen koronavirusnäytteen ja joutui jäämään pelistä pois. Sama oli tilanne Japaniakin vastaan. Ei mikään joukkue kestä sitä, että puolet sen pelaajista jää kentän ulkopuolelle.

Se on sääli, sillä maailmanlistan sijalla 14 majaileva maajoukkue lähti Filippiineille nimenomaan nostamaan ranking -sijoitustaan maailman lentopallovalioiden joukossa. Turnauksen ensimmäisellä viikolla tulikin voitot Bulgariasta, Serbiasta ja Kiinasta sekä tappio ainoastaan Belgialle. Toisen turnausviikon aluksi kaatui Kanada puhtaasti 3-0 ja sitten iskikin korona.

Näillä mennään, vaikka vähän väsyttääkin. Puola -ottelun lopussa vaihtoja olisi tarvittu selvästi enemmän.

Turnauksen alkupuolen menestyksen ansiosta Thaimaa on 12 pisteellään vielä toistaiseksi seitsemäntenä 16 joukkueen turnauksessa. Japanilla on 20 pistettä ja se johtaa koko turnausta.

Maailman 12 parasta joukkuetta pelaa olympialaisissa vuonna 2024. Turnauksen toisen viikon viimeinen peli Thaimaalla on väkivahvaa USA:ta vastaan sunnuntaina 19.6.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: