+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Apinarokkotartunta numero kahdeksan tavattiin 23 -vuotiaalta thaimaalaiselta, joka palasi kotimaahan työkeikalta Qatarista viime tiistaina 13.9.

– Tartunnan saaneen lisäksi kahden muun thaimaalaisen katsotaan kuuluvan riskiryhmään, kertoi DDC:tä johtava tohtori Opas Karnkawinpong (pikkukuva) perjantaina 16.9. Jostain syystä hän ei yksilöinyt, oliko tartunnan saanut thaimaalainen mies vai nainen.

Ne kaksi riskiryhmään kuuluvaa olivat tulleet ystäväänsä vastaan lentokentälle tämän palatessa kotimaahan. Matkaltaan palannut oli vienyt matkatavaransa toisen ystävän asunnolle, jossa kolmikko oli syönyt yhdessä ja vieras oli käyttänyt WC:tä. Tämän jälkeen matkalaisen tavarat oli viety toisen ystävän asunnolle.

Apinarokkotartunta alkoi antaa merkkejä itsestään torstaina 15.9. kuumeen, kutinan, päänsäryn, yleisen väsymyksen, lihas- ja selkäsäryn sekä iholle ilmaantuneiden rakkuloiden muodossa. Kaikki kolme menivät Bamrasnaraduran tartuntatauti-instituuttiin tarkastettaviksi.

Nonthaburissa sijaitseva Bamrasnaraduran erikoissairaala tuli meidän suomalaistenkin tietoisuuteen koronaviruksen myötä.

Siellä tartunnan saanut kertoi harrastaneensa seksiä Qatarissa miehen kanssa, jolla oli ollut rakkuloita selässään. Potilaan apinarokkotestitulos oli positiivinen.

– Kyseinen potilas ei Thaimaahan saapumisensa jälkeen ole lentokentän jälkeen käynyt missään sellaisessa paikassa, jossa on koolla paljon ihmisiä ja meni tutkittavaksi heti oireiden ilmettyä, tohtori Opas korosti.

Tiedotustilaisuuden päätteeksi Opas muistutti, ettei apinarokko tartu kovinkaan helposti eikä se ole rumista jäljistään huolimatta kovin vakava sairaus. Helpoin tapa välttää apinarokkotartunta on pidättäytyä seksikontakteista tuntemattomien kanssa ja pysyä etäällä ihmisistä, joilla on kuumetta ja näkyviä rakkuloita ihossaan.

Apinarokko on kotoperäinen sairaus keskisessä ja läntisessä Afrikassa.

Selässä apinarokko näyttää useimmiten tältä.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: