+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Thaimaan Department of Disease Control (DDC) kertoi torstai-iltana 21.7. nigerialaisesta miehestä, jolla todettiin apinarokkotartunta phuketilaisessa yksityissairaalassa.

DDC:n johtaja, tohtori Opas Karnkawinpong kertoi DDC:n lähettäneen oman tutkijaryhmänsä sairaalaan jo maanantaina 18.7, koska sairaalassa epäiltiin yhdellä potilaista olevan apinarokko-oireita. Potilas oli otettu sairaalaan jo edellisellä viikolla kuumeen, yskän, kurkkukivun ja nuhan vuoksi. Hänellä todettiin myös ihottumaa, joka oli leviämässä pitkin ihoa. Apinarokoksi tauti todettiin tiistaina 19.7. ja myöhemmin diagnoosi vahvistettiin DDC:n omissa laboratoriotutkimuksissa.

Tohtori Opas kertoi DDC:n paikallisviranomaisten Phuketin provinssin alueella jäljittävän mahdollisia muita tartuntoja apinarokon leviämisen ehkäisemiseksi. Hän kertoi, ettei ihmisillä ole syytä huolestua, sillä apinarokon oireet eivät ole kovin vakavia, ainoastaan kiusallisia. Maailman terveysjärjestö WHO ei ole julistanut apinarokkoa kv. hätätilan aiheeksi, ainakaan vielä.

Apinarokon iho-oireita.

Maailmalla on tähän päivään mennessä todettu yli 15.000 apinarokkotapausta, myös Suomessa, ja Afrikan mantereella apinarokkoon raportoidaan kuolleen viisi ihmistä.

Perjantaina 22.7. klo 13.16 Thaimaan aikaa saadun tiedon mukaan 27 -vuotias nigerialaismies on ottanut sairaalasta ns. ritolat. Phuketin poliisi, Immigration ja DDC jäljittävät parhaillaan pakolaista.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: