+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaa lähettää lentokoneellisen avustustarvikkeita pyörremyrsky Mochan uhreille Myanmariin.

Thaimaan ulkoministeriön tiedottaja Kanchana Patarachoke kertoi perjantai-iltana saapuneesta raportista, jonka mukaan Mocha on vaatinut Myanmarissa 145 kuolonuhria ja jättänyt jälkeensä peräti 800.000 ihmistä, jotka tarvitsevat ruokaa, juomavettä ja lääketarpeita.

– Thaimaa on alkanut miettiä keinoja auttaa hätää kärsiviä myanmarilaisia, jotka ovat sentään lähinaapureitamme, Kanchana sanoi.

Thaimaan Punainen Risti, energiayhtiö PTT sekä Siam Cement Group ovat jo ehtineet kokoontua organisoimaan avustuskuorman lähettämiseen liittyviä toimia. Jostainhan sen avustuskuorman tarpeet on kerättävä ja jonnekin ne täytyy varastoida lastattaviksi lentokoneeseen, joka toimittaa avun Myanmariin. Lisäksi on Myanmarista löydettävä paikallinen yhteistyökumppani, joka hoitaa ruokajakelun ja toimittaa muut avustuskuormaan kuuluvat tarvikkeet tehokkaaseen käyttöön kohdemaassa.

Jälleen kerran on Myanmarissa satoja tuhansia ihmisiä, jotka ovat menettäneet kaiken. Tällä kertaa syynä on pyörremyrsky Mocha.

Kanchanan mukaan Thaimaan toimitusministeriö on jo maanantaiksi 22.5. järjestänyt Government Houseen tilaisuuden, jossa Myanmarin suurlähettiläälle kerrotaan, millaista apua on tulossa ja millä aikataululla. Tilaisuuden isäntänä toimii pääministeri Prayut Chan-O-Cha.

Thaimaan suurlähetystöstä Yangonissa kerrotaan, ettei pyörremyrskyssä ole loukkaantunut Myanmarissa asuvia thaimaalaisia.

– Kaikki ihmiset, jotka haluavat toimittaa apua Myanmariin, voivat tehdä lahjoituksensa Punaisen Ristin kautta, kertoi Kanchana lopuksi.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: