+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaalaiset urheilijat menestyivät viime viikonloppuna kahdessakin kv. urheilutapahtumassa.

Aloitetaan sulkapallosta, jossa Thaimaan nouseva tähti Kunlavut Vitidsarn kukisti Indian Open -sulkapalloturnauksen finaalissa maailman ykköseksi rankatun tanskalaisen Viktor Axelsenin New Delhissä. Kuusi edellistä miesten välistä kohtaamista olivat kaikki tätä ennen päättyneet Axelsenin eduksi.

Niinpä Kunlavut saattoi lähteä sunnuntaiseen otteluun ilman mitään ennakkopaineita. Rento asenne johti yllättävään tulokseen, sillä hallitseva olympiavoittaja joutui toteamaan 64 minuutin pelin jälkeen thaimaalaisen tällä kertaa paremmaksi numeroin 22-20, 10-21 ja 21-12.

Sulkapallossa ei liiku samanlaisia rahoja kuin esimerkiksi tenniksessä tai vaikka golfissa, mutta kyllä tuonkin palkintoshekin vuoksi kannatti käydä Intiassa.

Toinen viikonvaihteen thaimaalaissankareista oli maan snookertähdistä kirkkain, eli vasta 23 -vuotias Nutcharut Wongharuthai, joka tunnettanee paremmin nimellä Mink Saraburi. Hän nousi snooker -maailman tietoisuuteen voittamalla ensimmäisenä thaimaalaisena lajin naisten maailmanmestaruuden viime vuonna Ding Junhui Snooker Academyllä Englannissa. Nyt hän voitti Belgian Women’s Open snooker -turnauksen niinikään sunnuntaina.

Turnaus oli nuoren thaimaalaisen täydellistä näytöstä. Hän hävisi vain yhden framen koko turnauksen aikana ja senkin vasta loppuottelussa.

Finaalissa kotiyleisön suosikki Wendy Jans kaatui framein 4-1 Trickshot Snooker Clubilla Bruggessa.

Belgian ykköspalkinnon rahallisesta arvosta ei ole tietoa, mutta pokaali ainakin on komia.
Lajiensa ranking -listoilla thaimaalaiset ovat nyt Kunlavut sijalla kolme ja Mink sijalla kaksi.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: