+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaan terveysministeriltä kaatui vati täysin perjantaina 7.2.

Terveysministeri Anutin Charnvirakulin (pikkukuva) avautuminen medialle tapahtui hänen ollessaan jakamassa hengityssuojaimia bangkokilaisella Sky Train -asemalla. Huomattuaan, etteivät länsimaalaiset turistit juurikaan ministeristä tai tämän jakamista hengityssuojaimista välittäneet, tuli ministeri tokaisseeksi, ettei Thaimaassa tuollaisia tarvita.

– Tuonlaisia ihmisiä ei Thaimaassa tarvita, sanoi ministeri heilutellen hengityssuojaimiaan mediaväen edessä, ja heidät pitäisi potkia pois tästä maasta.

– Farang ei välitä, oli perustelu äskeiselle.

Matkailutulot edustavat virallisten lukujen mukaan n. 18 % maan bruttokansantuotteesta. Virallisten siksi, ettei thaimaalainen ikinä tunnusta olevansa riippuvainen ulkomaalaisista.

Yhtä kaikki, kiinalaisten poistumisen myötä yli neljäsosa matkailutuloista katosi sen sileän tien ja terveysministerin henkilökohtainen linjaus tarkoittanee sitä, että hän ilmeisesti haluaa lopuistakin eroon.

Oliko tässä nyt parilla lauseella kerrottu syyt siihen, miksi meidän ulkomaalaisten maassa oloa on koko ajan vaikeutettu ja sääntöjä tiukennettu? Ovatko kaikki nämä käsittämättömät 24 tunnin ilmoitusvelvollisuudet ja viisumien järjettömät minimitulorajat työkaluja juuri tätä tarkoitusta varten? Pitääkö niidenkin lähteä, jotka ovat thaimaalaisen kanssa naimisissa ja luovat tänne työpaikkoja?

Rauhoituttuaan ministeri Anutin kirjoitti Facebook -sivuilleen pahoittelunsa siitä, että menetti malttinsa siksi, että “jotkut eurooppalaiset turistit” eivät olleet kovin yhteistyöhaluisia hengityssuojainkampanjan suhteen.

Tämä muutama tunti sen jälkeen, kun ministerin thai -hymyntakainen kanta ja asenne eurooppalaisia kohtaan oli tullut täysin selväksi.

Thaimaan terveysministeri haluaisi eurooppalaisista turisteista eroon.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: