+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Chaiyaphumissa asuva 52 -vuotias Dusit Kachai (pikkukuva) on alkanut houkutella turisteja farmilleen myymällä heille raikasta ilmaa 1.000 bahtilla (n. 28 €)/tunti.

– Itse asiassa ainoastaan ensimmäinen tunti maksaa sen 1.000 bahtia henkilöltä ja sen jälkeen ihmiset voivat vapaasti oleilla täällä vaikka kuinka pitkään. Leiriytyäkin voi, Dusit kertoo.

– Lapsilla ja vanhuksilla on alueelle maksuton pääsy, hän lisäsi.

Luonnonrauhaa Dusitin mailla varmasti riittää.

Erittäin ympäristötietoinen Dusit johtaa Phu Laen Kha’n kansallispuiston laidalla sijaitsevalta farmiltaan käsin ympäristöaktivistien muodostamaa Asian Life -nimistä ryhmää, joka koittaa kaikin tavoin ehkäistä ympäristön tuhoutumista sekä edistää ilmanlaadun paranemista. Ja sitä ympäristöä täällä riittää.

Koillisen provinssin seudut ovat tunnettuja puhtaasta ilmanalastaan, metsistään ja vuoripuroistaan.

– Yhä useammat ihmiset haluavat vapaa-ajallaan luonnonrauhaa. He haluavat paeta erilaisia ympäristöuhkia, kuten esimerkiksi otsonikerroksen ohenemista, ilmastonmuutosta ja saasteita, Dusit uskoo.

Tältä näyttää tilan maille pystytetty leiri.

– Luotan siihen, että ilmanlaatu koko minun 70 rain (11,2 ha) kokoisella maatilallani Phu Laen Kha’n laaksossa on niin puhdas, että sitä voi myydä 1.000 bahtin hinnalla henkilöä kohti, hän toteaa.

– Tänne ei pidä tulla, jos ei osaa olla tuhoamatta luontoa, hän sanoo vielä lopuksi.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: