+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaan matkaoppaiden liitto, The Professional Tourist Guides Association of Thailand, on kääntynyt maan hallituksen puoleen ja pyytänyt sitä ryhtymään toimiin, jotta kiinalaisturistien omat matkaoppaat eivät pääsisi “varastamaan” työmahdollisuuksia thaimaalaisilta.

Liiton johtoportaassa työskentelevä Paisal Suethanuwong kertoo yksittäisten matkaoppaiden tekemien ilmoitusten kiinalaisoppaiden laittomasta työnteosta Thaimaassa kaikuneen kuuroille korville.

– Kiinalaisturistit ovat tammikuusta alkaen palanneet sankoin joukoin Thaimaahan, mutta eniten tästä ovat hyötyneet täällä laittomasti työskentelevät ulkomaalaiset oppaat, hän sanoi.

Paisal Suethanuwong

– Enimmäkseen kiinalaisomistuksessa olevat matkanjärjestäjät sanovat tarvitsevansa heitä, koska kiinaa puhuvista oppaista on pulaa, mutta monet liittomme kiinaa puhuvat oppaat ovat edelleen työttömiä, hän jatkoi.

– He ovat kukin tahollaan kääntyneet sekä paikallisten että valtion viranomaisten puoleen pyytäen näitä tekemään jotain näille laittomasti Thaimaassa työtä tekeville oppaille, mutta mitään ei ole tapahtunut, Paisal kertoi.

Liiton jäsenet päättivät lauantaisessa 18.3. kokouksessaan toimittaa kirjallisen valituksensa suoraan pääministeri Prayut Chan-O-Challe, Matkailu- ja urheiluministeriölle sekä Työministeriölle.

Kiinalaisturistit tuovat maahan paljon rahaa, jota käytetään lähinnä kiinalaisravintoloissa, -hotelleissa ja -kaupoissa. Kuva Bangkokin Chinatownin alueelta.

– Valituksessa pyydetään heitä yhteistuumin lopettamaan ulkomaalaisten oppaiden laiton työnteko Thaimaassa, Paisal sanoi.

– Kiinalaiset harmaan talouden yritykset alkoivat tuottaa luvattomia ja laittomia kiinalaisia matkaoppaita Thaimaahan vuoden 2021 lokakuussa, kun Thaimaa jälleen avautui täysin ulkomaalaisille turisteille.

Paisalin mukaan moni thaimaalainen matkaopas joutui etsimään muita töitä koronavuosina, kun turisteja ei kertakaikkiaan ollut.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: