+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Näillä sivuilla on aiemminkin kerrottu, kuinka isoa bisnestä jätebisnes on Aasiassa.

Hyvät rahat on luvassa sille, joka ottaa vastaan esim. 100 tonnia silkkaa roskaa Yhdysvalloista tai 200 tonnia elektroniikkajätettä Japanista. Köyhät maat, joilla on meriyhteys, kuulevat silloin tällöin seireenien kutsun ja mikäli jollain Laosilla olisi oma satama, niin varmaan sillekin kelpaisi pieni lisätulo silloin tällöin.

Thaimaa otti vielä takavuosina auliisti vastaan ulkomaista rahaa sen kaikissa muodoissa, mutta viime vuosina virinnyt ympäristötietoisuus on saanut maan muuttamaan politiikkaansa etenkin tuontijätteiden suhteen. Näissä merkeissä maan luonnonvara- ja ympäristöministeri Varawut Silpa-archa määräsi torstaina 28.7. yhteensä 130.000 kilon suuruisen jäte-erän palautettavaksi sinne, mistä se tulikin, eli tällä kertaa Australiaan.

Vai muka jätepaperia?

Konttien tulliselvityslomakkeissa luki kierrätyshenkisesti Inter Pacific Paper Co.,Ltd:lle osoitetun lähetysten sisältävän jätepaperia, mutta tutkittuaan lähetyksiä tarkemmin Thaimaan tulli sekä paikalle lastia tarkastamaan kutsuttu Pollution Control Department totesivat konttien sisältävän silkkaa roskaa. Löytö tehtiin Laem Chabangin konttisatamassa Chonburin provinssissa Pattayan lähistöllä.

Inter Pacific Paperin vastineessa todetaan yhtiön tilanneen jätepaperierän sillä ehdolla, että korkeintaan 1 % lähetyksestä sisältää jotain muuta. Lasti oli määrä toimittaa Prachinburin provinssissa sijaitsevaan kierrätyskeskukseen.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: