+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Thaimaan Terveysministeriö on tänään 6.1. ilmoittanut kohottavansa maan koronavalmiustasoa kolmosesta neloseen.

Päätös on seurausta kohonneista koronavirustartuntaluvuista sekä Omicron -variantin nopeasta leviämisestä maassa.

Tasolla neljä tehdään entistä enemmän etätöitä, rajoitetaan matkustamista, suljetaan korkean riskin alueita ja rajoitetaan ihmisten kokoontumisia.

– Jo nyt on meneillään ennustettu koronavirustartuntojen määrän nopea kasvu, sanoi Terveysministeriön pääsihteeri Kiattiphum Wongrajit Phuketissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Kiattiphum Wongrajit (vas.) ja Department of Disease Controlin johtaja Opas Karnkawinpong esittelivät koronalukuja aiemmin pitämässään tiedotustilaisuudessa 28.12.

– Chonburin provinssissa on tänään raportoitu 769 uutta koronavirustartuntaa ja Bangkokissakin 454, joten meidän on nyt toimittava, hän jatkoi.

Pääsihteerin lausunnosta voinee rivien välistä lukea, että Pattayalla, Bang Sarayssa ja muilla Chonburin “suomalaisalueilla” voidaan hiljalleen alkaa varautua siihen, että edessä on ehkä viimeinen lähestulkoon normaalioloissa vietettävä viikonloppu.

Tohtori Kiattiphum sanoi oireettomien ja vain lievistä oireista kärsivien potilaiden olevan syytä pysyä kotikaranteenissa, jotta sairaaloissa riittäisi vuodepaikkoja vakavammista oireista kärsiville.

Bangkokissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa DDC:n johtaja Opas Karnkawinpong sanoi päivittäisten tartuntamäärien kohta taas ylittävän 10.000 tartunnan rajan.

– Se raja voi ylittyä hyvinkin pian, hän totesi.

Ei lennä Thaimaan Suomalaisen toimituskaan Phuketiin ensi viikolla.

Tohtori Opas vetosi ihmisiin, etteivät tekisi tarpeettomia matkoja ulkomaille tai edes muihin provinsseihin.

– Jos on pakko mennä, niin välttäkää julkisia kulkuneuvoja, hän ohjeisti.

– Mikäli teet koronatestin kotona ja saat positiivisen tuloksen etkä tiedä, mitä tehdä seuraavaksi, niin soita koko maassa toimivaan palvelunumeroon 1330 tai ota yhteys kotiprovinssisi terveysviranomaisiin, tohtori vielä neuvoi.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: