+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Kuten viime kuussa lupasin, emme enää tässä kuussa harrasta sitä jo muutaman vuoden ajan jatkunutta lukijamääräliturgiaa, vaikka aihetta kieltämättä olisikin. Todetaan vain suosituimmista jutuista se, että kuluneen kuukauden aikana teitä selvästi kiinnostivat kaikkein eniten Thaimaan matkailun aukeamiseen liittyvät asiat.

Aivan ylivoimaisesti luetuin juttu maaliskuussa 2021 oli tämä:

Tämä juttu kirvoitti lukijoilta muutaman kommentin lisäksi myös yksityiskohtaisempaa viestien vaihtoa eri provinssien karanteenimääräyksiä koskien.

Sitä luettiin lähes kaksi kertaa enemmän kuin kakkoseksi päässyttä juttua Phuketin “hiekkalaatikosta”:

Huomaa, että juttu julkaistiin vasta 26.3. Viidessä päivässä kuukauden suosikkien kakkoseksi on todella kiinnostavan jutun merkki.

Phuketin kanssa lähes tasoihin tuli jo 6.3. julkaistu karanteenimääräyksiä koskenut uutinen otsikolla

Keskustelu matkailurajoitusten purkamisesta kävi kuumana Thaimaassa koko maaliskuun ajan.

Kun katsoo noita maaliskuun luetuimpia juttuja laajemminkin, niin näyttää vahvasti siltä, että päätös jatkuvan rajoituksia koskevan kitinän sijaan alkaa julkaista juttuja niistä mahdollisuuksista, joita rajoitusten purkaminen tuo tullessaan, oli oikeaan osunut. “Ensi talvena Thaimaahan” alkaa olla pelin henki vähän joka puolella.

Puhelimetkin meillä ovat alkaneet soida aivan kiitettävään tahtiin ja tiedusteluja tulee myös sähköpostitse, mutta muistakaa nyt hyvät ihmiset niitä tiedusteluja laatiessanne, että ei Thaimaan Suomalainen voi mitenkään ottaa Thaimaan viranomaisten puolesta kantaa Thaimaan viisumiasioihin. Etenkään, kun thaimaalaisviranomaiset eivät itsekään vielä tiedä, onko esimerkiksi Bangkok lokakuussa vapautuvien matkakohteiden joukossa. Näissä oloissa emme mekään voi siihen asiaan sanoa juuta eikä jaata.

Omista suunnitelmistamme voimme aina kertoa sen verran, että suunnitelmissa on paluu Pattayalle ensi lokakuussa, mikäli rokotusasiat saadaan sitä ennen kuntoon. Siihen liittyen alamme kesälomien jälkeen etsiä tänne Suomeen jonkinlaista asiamiestä tai -naista, jonka ensisijainen tehtävä tulee olemaan yhteyksien pitäminen Suomessa toimiviin thaimaalaisyhteisöihin ja ilmoittajiin päin.

Toinen kysymys, mihin me voimme vastata on aina silloin tällöin esiin pulpahtava kysymys siitä, millä viisumilla Gizmo aikoo näissä oloissa Thaimaahan palata. Ensimmäiseksi aiomme tarkistaa, kuinka vaikeaa tai helppoa sen umpeen menneen avioliittoviisumin uusiminen täällä Suomessa on ja mikäli se on tehty tarpeettoman vaikeaksi, niin sitten joku kolmen kuukauden perusturistiviisumi on ihan hyvä alkuvaihtoehto. Mikä nyt helpoimmalla irtoaa vähän pidemmäksi aikaa ja sitä tilannetta katsotaan sitten perillä uudestaan.

Näin huhtikuussa kun kukaan ei vielä tiedä, mikä on korona- ja viisumitilanne Thaimaassa loka-marraskuussa 2021.

Mutta nautitaan me sitä ennen kohta koittavasta Suomen kesästä!

Luck

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: