+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Phuketin lentokenttäviranomaiset ovat aloittaneet yllätystestien tekemisen terminaalirakennuksen edustalla matkustajia odottelevien taksinkuljettajien keskuudessa.

Takseja valvovien viranomaisten mukaan lentomatkustajilla on oikeus odottaa, että heidän maakuljetuksensakin hoituvat selvien kuskien toimesta. Ensimmäiset testaukset suoritettiin maanantaina 18.7.

Operaatiota toteutetaan yhteistyössä Airports of Thailandin (AoT), Phuketin lentokentän johdon, turistipoliisin, Sakhun poliisin sekä Phuketin provinssin oman Transport Officen kesken. Taksinkuljettajien lisäksi testeihin joutuvat myös bussinkuljettajat ja minibussien kuljettajat. Alkoholin lisäksi tutkitaan myös kuljettajien mahdollista huumeiden käyttöä virtsanäytteistä.

– Jotta kaikki kuljettajat varmasti saadaan yllätystarkastusten piiriin, tullaan jokaiselle negatiivisen testituloksen antaneelle myöntämään White Airport -tarra, jonka voi kiinnittää autoonsa todisteeksi siitä, että testattu on, kertoo Phuketin lentokentän johtaja Monchai Tanode.

Tuulilasissa ylimpänä näkyvä White Airport -tarra erottuu hyvin muista tarroista.

– Tarroihin tulee näkyviin auton rekisterinumero ja kuljettajan nimi, joten tarkastustarrojen myyminen ja ostaminen ei ole mahdollista, johtaja Monchai selvittää.

Samassa yhteydessä lentokenttäjohtaja kertoi matkustajamäärien voimakkaasta kasvusta Phuketin lentokentällä.

– Sen jälkeen, kun Thailand Pass -järjestelmä lakkautettiin, on meille tullut sellaiset 20.000 matkustajaa päivässä. Heistä 12.000 on kotimaan matkailijoita ja 8.000 ulkomaalaisia, hän kertoi.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: