+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Liikenneturvallisuuden edistäminen on hyvä asia, mutta erilaisten kampanjajulkistusten lisäksi tarvitaan myös käytännön toimia.

Tämänkertaisen motoristeihin kohdistuvan kampanjan nimi on 100 % Helmet Campaign ja sen avulla pyritään edistämään moottoripyöräilijöiden ja mopoilijoiden kypärän käyttöä.

Tilastojen mukaan 74 % Thaimaan liikenneonnettomuuksissa kuolleista on motoristeja. Noin 15.000 kuolonuhria vuosittain. Hyvin moni näistä kuolemista olisi voitu ehkäistä pelkästään kypärää käyttämällä.

Pattayan poliisi tapaa vuosittain jakaa motoristeille sakkojen sijaan ilmaisia kypäriä. Jono on kuin Suomessa niihin paikkoihin, joissa jaetaan ilmaisia ämpäreitä.

100 % Helmet Campaign aikoo jalkautua kouluihin, sillä asennekasvatus on hyvä aloittaa jo ennen kuin oppilas alkaa mopoilla kouluun. Katukuvassa kai näkyvin kampanjaan liittyvä tapahtuma tulee olemaan koulujen lähistöillä olevien suojateiden uudelleen maalaaminen. Onhan se toki liikenneturvallisuutta edistävä tekijä, mutta ainakaan meille ei auennut, kuinka se liittyy motoristien kypärän käyttämiseen.

Kampanjan puitteissa kaikki mopoilla töihin tulevat valtion, provinssin ja kuntien viranhaltijat alkavat näyttää esimerkkiä käyttämällä kypärää aina, kun ajavat vaikka kuinka lyhyen matkan. Lisäksi poliisi aloittaa kypärän käyttöä koskevan tehovalvonnan.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: