+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Meiltä kysyttiin joskus takavuosina miksei Thaimaan Suomalainen julkaise viisumisäädöksiä lehdessään.

Me vastasimme tuolloin kysyjälle, että jos Thaimaassa ilmestyy neljä kertaa vuodessa painettu lehti, niin edes pääministerin nimeä ei siinä arvaa julkaista, koska tieto voi olla jo vanhentunut siinä vaiheessa, kun aviisi tulee painosta. Niin tiuhaan ovat Thaimaassa aina kaikki ulkomaalaisia koskevat säädökset vaihtuneet. Eikä se koske pelkästään ulkomaalaisia. Viimeisin esimerkki oli Lalisan uuden vuoden konsertti Phuketissa. Pari viikkoa sitten Lalisa haluttiin Phuketiin, viime viikolla hänen esiintymisensä Phuketissa vahvistettiin ja torstaina 28.10. saatiin artistin agentilta tieto, jonka mukaan “ei muuten tule ainakaan tämä meidän manageroima Lalisa uutena vuotena Phuketiin”. Tarkempia tietoja koko show’sta voit halutessasi käydä katsomassa Phuketia koskevasta uutisosiostamme.

Nyt ovat Thaimaan Department of Consular Affairs yhdessä maan matkailuasioista vastaavan TAT:n kanssa julkaisseet “täsmentävät” ohjeet ulkomailta tulevia matkailijoita varten.

Menemättä sen kummemmin yksityiskohtiin suomensimme englanninkielisestä ohjeistuksesta pääkohdat allaolevaan taulukkoon suhteellisen varmoina siitä, että nämä tiedot ovat voimassa vielä maanantainakin, kun marraskuu koittaa. Nettilehdessä onneksi on se hyvä puoli, että näitä tietoja on helppo päivittää ja korjailla sitä mukaa, kun ohjeistus muuttuu. Painetussa lehdessä moinen ei ole mahdollista.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: