+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Aloitetaan lähimmästä, eli Cha-Amin Eating Hoi, Fishing Squid @ Cha-Am Year 2022 -tapahtumasta.

Viikon mittainen meren antimiin keskittyvä ruokafestivaali järjestetään 10.-17.9. ja käsittää yli 50 ruokakojua ja -ravintolaa, joista osa tulee paikkakunnan parhaista hotelleista ja ravintoloista. Festivaalialueena toimii varta vasten avattava kävelykatu, jonka ympärille kaikki toiminta keskittyy.

Erilaisten ruoka-annosten lisäksi on tarjolla tavaraa jos jonkinlaista sekä erilaisia aktiviteetteja. Näistä mainittakoon vaikka kalmarinkalastus ja lintujen tarkkailu. Vain 100 bahtin hinnalla pääsee merelle kalastamaan.

Jotain tälläista kulkupeliä lie festivaalikalastajillekin luvassa.

Festivaalien järjestelyvastuu on TAT:n Phetchaburin paikallisosastolla, jonka vast’ikään nimitetty uusi aluejohtaja, rouva Erblarp Sripirom totesi Cha-Amin olevan luonnollinen valinta festivaalien pitopaikaksi, koska “se on yksi Thaimaan tärkeimmistä turistikohteista ja suosittu sekä thaimaalaisten että ulkomaalaisten keskuudessa”.

Cha-Amin festivaaleilla kannattaa käydä ajoissa, sillä sen kanssa osittain päällekkäin menee Prachuap Khiri Khanin kaupunkiin sijoittuva Prachuap Food Festival 16.-18.9.

Se järjestetään Prachuap Khiri Khanin Provincial Hallin viereisessä Chaloem Phrakiatin puistossa, joka aika usein valikoituu erilaisten tapahtumien areenaksi kaupungissa. Festivaalien aukioloajat festivaalipäivinä ovat klo 16-23.

Ei niiden ruokien aina tarvitse niin hirveän monimutkaisia olla, että hyvää saadaan.

Täälläkin on ruokien lisäksi oheisohjelmaa. Keittokilpailu ja konsertteja on ainakin luvassa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: