+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Suvarnabhumilla otetaan käyttöön ns. ARTS -järjestelmä (Automatic Return Tray System) matkustajien ja matkatavaroiden turvallisuuden tehostamiseksi.

ARTS ei tule tekemään loppua niistä käsimatkatavaroiden läpivalaisun yhteydessä tapahtuvista muovilaatikkosulkeisista, joissa kengät asetellaan yhteen laatikkoon, tietokone ja pikkutavarat yhteen laatikkoon ja käsimatkatavara vielä erikseen, mutta se tulee lopettamaan ne tilanteet, joissa jono pysähtyy, kun laatikot aina välillä loppuvat. ARTS kerää läpivalaisun jälkeen hihnan toiseen päähän kertyneet laatikot ja palauttaa ne taas sinne mistä tulivatkin uusille jonottajille.

Alla oleva video selvittää 30 sekunnissa, kuinka järjestelmä toimii.

AoT:n, Airports of Thailand, mukaan järjestelmä paitsi helpottaa ja nopeuttaa läpivalaisijoiden työtä, lyhentää se myös jonoja turvatarkastuspisteillä. Koska kaikki uudistukset kuitenkin aina vaativat veronsa, niin Suvarnabhumillakin tullaan asennustöiden aikana sulkemaan käsimatkatavaroiden läpivalaisupisteitä.

Kv. terminaalin kolmosvyöhykkeen (Zone 3) länsipuolen turvatarkastuspiste on suljettu 1.-29.3 ja itäpuolen 30.3.-26.4. Kakkosvyöhykkeen sulkemisajat ovat länsipuolella 27.4.-24.5. ja itäpuolella 25.5.-2.6. Ykkösvyöhykkeen tarkastuspisteet on suljettu 22.6.-12.7.

Taksijonoille Suvarnabhumilla on jo tehty jotain, mutta ei hätää: uusi maahantulomaksu tuonee tullessaan uudet jonot.

Vaikka nämä sulkemiset ajoittuvatkin juuri parahiksi kiivaimman sesongin paluulentojen ajaksi, niin järjestävän seuran kunniaksi on sanottava, että ykkösvyöhykkeelle avataan lisää tarkastuspisteitä siksi ajaksi, kun kakkos- ja kolmosvyöhykkeiden tarkastuspisteitä on suljettuna. Lentokenttähenkilökuntaa tullaan valjastamaan opastustehtäviin kentällä, jotta matkustajat osuisivat oikeille tarkastuspisteille mahdollisimman joustavasti.

ARTS -järjestelmän käyttöönoton jälkeen turvatarkastuspisteiden käsittelykapasiteetin odotetaan nousevan nykyisestä 3.300 matkustajasta tunnissa yli kaksinkertaiseksi, 6.650 matkustajaan tunnissa.

 

 

 

 

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: