+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Thaimaan terveysviranomaiset ja Suur-Bangkokin aluehallinto BMA suunnittelevat Suvarnabhumin lentokentän uuden terminaalin ottamista hyötykäyttöön taistelun koronavirusta vastaan jatkuessa Bangkokin seudulla armottomana.

Lentokenttää ylläpitävää Airports of Thailandia (AoT) on pyydetty muuttamaan uusi terminaali kenttäsairaalaksi, jossa sairaalahuoneiden lisäksi on myös teho-osasto sekä tilat tarkkailuun otettaville koronavirustartunnan saaneille potilaille, joilla on todettu ainoastaan lieviä viruksen aiheuttamia oireita. Sairaalaan on kaavailtu ainakin 5.000 vuodepaikkaa, kerrotaan hallituksen myöhään tiistai-iltana 6.7. julkaisemassa lausunnossa.

BMA:n hallintoalueen sairaaloiden vuodepaikat ovat jo niin täynnä, että lisäkapasiteettia tarvitaan kiireellisesti. Bangkokin seudulla raportoidaan jatkuvasti valtakunnan korkeimpia tartuntalukuja eikä parempaa ole ainakaan vielä luvassa, vaikka kansaa rokotetaankin koko ajan.

Kaikkeen tähän suurimpana syypäänä pidetään viruksen Delta -varianttia, jonka odotetaan nousevan kaikkein suurimmaksi uusien tartuntojen yhteydessä tavatuksi virustyypiksi jo elokuussa. Delta -variantti on viruksen tuhoisin ja nopeimmin leviävä muoto, joka kaiken muun hyvän lisäksi on vielä erittäin vastustuskykyinen olemassaoleville rokotteille. Rokotteiden ei sanota tehoavan siihen yhtä hyvin kuin aiempiin viruksen muunnoksiin.

– Delta -variantin levitessä Bangkokia ympäröiviin provinsseihin ovat jopa 10.000 tartunnan päivittäiset lukemat mahdollisia, visioi CCSA:n tiedottaja Apisamai Srirangsan tiedotustilaisuudessa keskiviikkona 7.7.

CCSA:n tiedetään myös harkitsevan Bangkokin ja sitä ympäröivien pahimpien tartunta-alueiden sulkemista, jahka viimeisimmät tartuntaluvut alueilta on saatu. Viimeksi koronavirusrajoituksista päättäessään CCSA pidättäytyi Bangkokin sulkemiselta, mutta asetti voimaan tiukemmat rajoitukset mm. rakennustyömaille ja ravintoloille. Tänään perjantaina 9.7. on muuten CCSA:n kokous, jossa pohditaan juuri näitä uusia rajoituksia. Voi hyvinkin olla, että niistä saadaan uutta tietoa vielä tämän päivän aikana.

Thaimaan mediassa on jo nyt alettu puhua koronaviruksen neljännestä aallosta, joka vielä tässä vaiheessa on saatu rajoitettua Bangkokiin ja sitä ympäröiviin provinsseihin. Kokonaiskuvassa peräti 90 % koko Thaimaan kaikista koronavirustartunnoista on havaittu viime huhtikuun jälkeisenä aikana. Maanantaina 5.6. raportoitiin 6.519 uutta koronavirustartuntaa koko maassa ja yli uusi ennätys kirjattiin taas eilen.

Nyt leijuu Bangkokin yllä ajoittaisten saastepilvien lisäksi muunkinlaisia pilviä.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: