+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Lauantaina 7.5. pidätettiin jälleen yksi ihmiskauppiaaksi epäilty Surat Thanin pedofiili-/lapsiprostituutiorinkiä koskevien tutkimusten edistyessä.

Keskiviikkona 4.5. poliisi teki ratsian yhteensä 18 paikkaan Surat Thanin provinssissa jutun tutkimuksiin liittyen. Lukuisia viranomaisia, sotilaita, lääkäreitä ja opettajia on sekaantunut samaan vyyhtiin. Heihin kuuluu mm. Sosiaali- ja ihmisten henkilökohtaisen turvallisuuden kehittämisministeriön (Ministry of Social Development and Human Security) alaisen Department of Children and Youthin (DCY) apulaisjohtaja Phisit Poonpipat, jonka tähänastisten tutkimusten perusteella epäillään olleen todellinen pukki kaalimaan vartijana.

Häntä vastaan tullaan nostamaan syyte, mutta rikosten monitahoisuuden vuoksi syytekohtien määritteleminen ei ole kovin yksinkertaista, rikostutkijat kommentoivat.

Pedofiilirenkaalle uhreja toimittaneen ihmiskauppaliigan päätekijäksi epäillään vielä toistaiseksi nimeämätöntä mekaanikkoa, mutta koko kuvion johdossa epäillään olleen tunnetun poliitikon pojan, jonka jutun tutkinnasta päävastuussa oleva poliisikenraaliluutnantti Surachate Hakparn uskoo ilmoittautuvan itse poliisille, nyt kun häntä koskevat epäilyt ovat tiedossa.

Poliisikenraaliluutnantti Surachate Hakparnin vastuualueisiin kuuluvat mm. ihmiskauppa sekä yksilöiden turvallisuus.

– Poika on toistaiseksi pakoillut poliisia yhdessä samaan ihmiskauppajuttuun liittyvän naisen kanssa, mutta olemme hyvin heidän jäljillään, mikäli epäillyt eivät itse tajua ilmoittautua ennen kuin heidät otetaan kiinni, Surachate sanoi.

Aiemmin jutun tutkimusten yhteydessä pidätetyt 10 henkilöä ovat kaikki vapaina 200.000 bahtin (n. 5.500 €) takuita vastaan. Heidän joukossaan on Phunphinin alueen hallintoneuvoston vpj, joka nyttemmin on eronnut luottamustoimestaan.

– Korkeissa asemissa toimivat epäillyt ovat pitkin matkaa koittaneet kaikin mahdollisin tavoin, mm. uhrejaan uhkailemalla, koittaneet häiritä tutkimusten etenemistä, Surachate kertoi, mutta nyt on kaikki lapset viety todistajainsuojeluohjelman puitteissa Bangkokiin turvaan ja sieltä käsin he yhdessä vanhempiensa kanssa ovat antaneet juttua tutkiville poliiseille arvokasta tietoa.

Tuomio tulee, mutta mistä kaikesta ja kuinka monelle, on vielä epäselvää. Pitkää ja ehdotonta on kuitenkin luvassa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: