+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Ei ikinä olisi uskonut, että Marjamäen Pasi täytti Mae Phimissä lauantaina 16.5. vasta 40 vuotta! Niin paljon on mies jo tähän mennessä ehtinyt saada aikaan.

Tämä on avoin ylistys todelliselle tekijämiehelle. On nimittäin hyvin pitkälti Pasi Marjamäen ansiota, että lähes kaikki Logan’s Thailandin Mae Phimiin ja myös Bang Saenin alueelle rakentamat asunnot on myyty. Jätkä ravaa kieli vyön alla Venäjällä, Suomessa, Ruotsissa, Kazakstanissa, Australiassa ja herra ties missä messuamassa niin, että 11 -vuotias tyttärensä tuskin muistaa, miltä faija näyttää. Ääni on sentään tuttu.

Viimeksi kuluneen kuuden kuukauden aikana työmatkoihin vierähti yli kolme kuukautta. Mutta jälkeäkin on syntynyt. Sitä mukaa, kun Logan’s rakentaa, niin Pasi yhteistyökumppaneineen myy. Tähän mennessä jotain neljä – viisi omakotitalokylää, viisi kerrostaloa Mae Phimissä, ainakin yksi Pattayalla ja vaikka mitä muuta, tarkkoja lukuja voi hakea Logan’sin tai Silversean nettisivuilta. Tässä on mies, joka tekee eikä meinaa.

Marjamäen Pasi rantamaisemissaan. Mitä keksiikään vielä seuraavan 10 vuoden aikana.
Marjamäen Pasi rantamaisemissaan. Mitä keksiikään vielä seuraavan 10 vuoden aikana.

Vieraita läheltä ja kaukaa

Pasin synttärit järjestettiin Mae Phimin Buffalo Bill -ravintolassa, joka on tunnettu hyvästä palvelustaan, mainioista ruo’istaan ja tyylikkäästä sisustuksestaan. Myös Koh Changilla ja aiemmin Bang Saenissa sijaitsevat Buffalo Billit kertovat paikoissa käyneille, mistä country -henkisessä ravintolakonseptissa on kysymys.

Suomalaisia paikalla oli ainakin Thaimaan suurin suomalaisrakentaja Juha Timonen ja Helenaksi esittäytynyt upea rouvashenkilö, jolla miehineen oli aika tuhdisti sijoituksia Mae Phimin alueella.

– Me ollaan tuon Pasin kanssa tavattu lähinnä eri messuilla pitkin maailmaa ja ihan kiva välillä päästä käymään äijän kotikentällä, Timonen kommentoi tuttavuutensa laatua päivänsankariin.

Tseljabinskistä oli paikalle tullut sikäläinen Logansin edustaja, joka oli ensin lentänyt Helsinkiin, odotellut siellä Bangkokin konetta 10 tuntia ja saapunut perille samana aamuna, kun Pasin synttärit olivat ohjelmassa. Tiistaina oli vuorossa lento takaisin, 10 tunnin odotus Helsingissä ja lento Moskovan kautta Tseljabinskiin.

– Tuli varta vasten näitä bileitä varten, Pasi kommentoi.

Jokaisen ihmisen perusoikeuksiin pitää kuulua vähintään viikko vuosittain Mae Phimissä

Pasi perheineen muutti Mae Phimiin kolmisen vuotta sitten. Logan’sin Bali -resortin kupeeseen rakentui hulppea omakotitalo saunoineen ja grillikatoksineen, jonka erityispiirteenä on musta uima-allas.

– Vähän me muijan kanssa alkuun tuumattiin, että mitä tästäkin tulee, mutta tosiasiassa Mae Phimin seudulla on tasan tarkkaan kaikki palvelut, joita ihminen normaalielämässään tarvitsee. Päivääkään ei olla kaduttu, Marjamäki sanoo.

Tästä se lähti joskus seitsemän vuotta sitten. Sittemmin on tullut paljon lisää.
Tästä se lähti joskus seitsemän vuotta sitten. Sittemmin on tullut paljon lisää.

Kateellisiakin on

Huvittavana yksityiskohtana Pasi kerran kertoi kotisaunansa lauteilla suomalaisasiakkaista, jotka oli kutsunut illalliselle uuteen taloonsa.

– Sanoivat sijoittaneensa useita miljoonia osakehuoneistoihin Mae Phimissä ja nyt tietävänsä mihin ne rahat on käytetty, Pasi hymähti. Ihan niin kuin minun ei kuuluisi saada palkkaa tekemästäni työstä.

Niillä samoilla lauteilla Pasi kertoi minulle kuukausipalkkansa suuruuden. Paljastamatta sen enempää voin kertoa sen olevan kolme kertaa enemmän kuin kaikkien Thaimaan suomalaislehtiä kustantavan päätoimittajan kuukausipalkka.

Hetkeäkään en ole kateellinen, vaan ainoastaan ylpeä siitä, että itselläni on kavereita, jotka saavat jotain aikaiseksi.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: