+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaan hallitus tai oikeammin sen alainen koronavirusasioista vastaava CCSA, on julkaissut luettelon 56 maasta, joiden kansalaiset voivat tulla maahan viisumitta 30 vrk:n ajaksi.

Näiden maiden joukkoon kuuluvat lähes kaikki Euroopan maat, Suomi mukaan lukien, sekä myös Yhdysvallat. Venäjää ei listalla mainita. Viisumittoman maahantulon edellytys on lääkärintodistus negatiivisesta koronavirustestituloksesta.

Viisumittomasta 30 vrk:n oleskeluajasta ensimmäiset 14 vrk kuluvat edelleen karanteenissa. Julkisuudessa ollut 15 vrk:n pidennys 30 vrk:n maassaoloon ei joidenkin tietojen mukaan koske 56:n maan listalla olevien maiden kansalaisia, mutta esimerkiksi Bangkok Postin mukaan se olisi myös suomalaisille mahdollinen.

Thaimaan Suomalainen haluaa tässä yhteydessä korostaa, että paikallisilla suurlähetystöillä edelleen on harkintavaltansa näissä viisumiasioissa ja nähtävksi jää, millaiseksi Suomen tai Ruotsin käytännöt muodostuvat. Seuraamme tilannetta.

Argentiinan, Brasilian, Chilen, Perun ja Etelä-Korean kansalaiset saavat lisäksi maiden kahdenvälisten sopimusten nojalla oleskella non-immigrant -viisumeilla Thaimaassa 90 vrk:n ajan.

Hallitus on muuttanut koronavirustestijärjestelmää

Lyhyesti kerrottuna karanteeniaikaista testausjärjestelmää on muutettu siten, että kun karanteenissa olijoita on aiemmin testattu kahdesti, testataan heitä nyt 14 vrk:n karanteeniaikana kolmesti. Pyrkimyksenä on selvittää, voidaanko karanteeniaikaa lyhentää nykyisestä.

Karanteeniaikansa voi halutessaan viettää aika hulppeastikin, mutta kaikella on hintansa.

Kun ennen testattiin ensimmäisen 3-5 karanteenipäivän aikana ja uudestaan 11-13 päivien aikana, on nyt alettu testaamaan ensimmäisten kahden karanteenipäivän aikana, toistamiseen 9-10 päivän mittaan ja lopuksi 13-14 päivän aikana nykyisen karanteeniajan päätteeksi. Mikäli testeissä ei havaita suuria eroja ensimmäisen 10 ja 14 karanteenipäivän välillä, tulee hallitus harkitsemaan uudestaan karanteeniajan pituutta maahan tuleville.

Kolme kertaa karanteeniaikana suoritettavia testejä jatketaan joulukuun 31. päivään, jonka jälkeen alkaa testitulosten vertailu ja sen pitäisi olla valmis 15.1. mennessä, kertoi CCSA:n (Centre for Covid-19 Situation Administration) tiedottaja Thaweesilp Visanuyothin Bangkok Postille. Lyhyemmän karanteeniajan toivotaan tuovan lisää ulkomaalaisia turisteja Thaimaahan.

Thaimaan terveysministeri Anutin Charnvirakul on puolestaan jo aiemmin todennut 10 päivän karanteenin olevan mahdollinen ainoastaan matalan riskin maista tuleville matkailijoille. Sulkeeko tämä pois esimerkiksi amerikkalaisturistit, jää nähtäväksi.

Joulun ja uudenvuoden juhlinta turvamääräysten puitteissa

Bangkok Postin kysyessä CCSA:n tiedottajalta kuinka esimerkiksi uuden vuoden juhlintaan pitäisi suhtautua tai varautua, kertoi tohtori Thaweesilp juhlinnan olevan täysin sallittua kunhan se tehdään turvamääräyksiä noudattaen. Näitä ovat mm. yksi neliömetri tilaa jokaista yleisötapahtumaan osallistuvaa henkilöä kohden sekä korkeintaan puolet tilaan normaalioloissa sallitusta osallistujamäärästä.

Kuten muuallakin Thaimaassa, lankeaa vastuu turvamääräysten noudattamisesta viime kädessä tilaisuuksien järjestäjille. Sama pätee thaimaalaisessa arjessa myös esimerkiksi kauppakeskuksiin, valtion virastoihin tai vaikka pankkeihin, joissa paikan henkilökunta on vastuussa koronavirusmääräysten noudattamisesta.

Tohtori Thaweesilp kertoi hallituksen harkitsevan myös mahdollisuutta sallia ulkomaalaisen työvoiman työskenteleminen thaimaalaisissa yrityksissä sen jälkeen, kun heiltä ensin on saatu karanteenin päätteeksi negatiivinen koronavirustestitulos. Pilottikokeilu on jo käynnissä muovikuppeja valmistavan FP Industries Co:n tiloissa, joissa on saksalaisia insinöörejä asentamassa paikalleen uusia koneita.

Ei kai näitä nyt aivan sylikkäin tarvitse kenenkään katsella? Pidetään ne turvavälit.

2 comments

  1. Turistiviisumi tuli 3 päivässä Helsingin lähetystöstä. Eli 60+30 päivää. 40 e. Aika alkaa siitä, kun astuu maahan. 15 pv karanteenista maksan 950€. Tuskin tulevaisuudessakaan saan olla omassa kotona tuota karanteenia, niin kuin suomessa..

    1. Eikös se turistiviisumi ole 60 päivää, johon saa perillä jatkoa, mutta ei ole ilmainen jatko( 2000 baht)?

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: