+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Moni meistä on nähnyt Hua Hinin ja Bangkokin välillä niitä valtavia “suolatehtaita” ja suolaa myyviä kojuja niillä main, missä valtatiet nro 4 ja 35 kohtaavat.

Nyt meillä on tilaisuus ottaa niistäkin tarkempaa selkoa, kun The Diamond of the Salt Festival 2022 järjestetään Phetchaburissa 16.-18.9. Tarkempi paikka on Ban Laem ja Phetchaburin provinssin varakuvernööri Thammanoon Sriwatthana kuvailee tapahtumaa sanalla must.

Ainakin phetchaburilaisten mielestä Thaimaan parhaat suolat tulevat juuri heidän kotiprovinssistaan ja totta on ainakin se, että Phetchaburi tunnetaan suolan tuotannostaan kautta Thaimaan. Nyt on meininki muuttaa nämä pelkät suolan ja elintarvikkeiden myyntipisteet ravintoloiksi, joissa on tarjolla ruokia, joiden valmistuksessa on käytetty paikallista suolaa.

Saisiko näihin maisemiin matkailualaan liittyvää toimintaa?

Johtaja Boonperm Inthanapasat Thai International Exhibitions and Festivals Trade Associationista (TIEFA) puhuu jopa pilottitapahtumasta, jota voisi seurata suolapatsasnäyttelyitä, musiikkifestivaaleja orkestereineen, pyöräilytapahtuma ja turisteille tarkoitettu reitti, jonka varrella voisi ihastella “suolarannikon” nähtävyyksiä. Onkohan mies oman kylän poikia?

Yhtä kaikki, mikäli ei Prachuap Khiri Khanin festivaaliviikonloppu jaksa sysätä tai on jo esim. lauantaina nähty, niin tässäpä tekemistä sunnuntaille.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: