+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Nyt rankkasateet kaatoivat Wat Sri Suphanin temppelin tornin.

Kaupunkia ympäröivän muurin sortumaa jo ennestään korjaileva Chiang Main Fine Arts Department sai torstaina lisähommia, kun kaupungin alueella sijaitsevan Wat Sri Suphanin temppelin 500 vuotta vanha torni ei kestänyt enää tätä nykymeininkiä. Lannan valtakunnan ajoilta peräisin oleva torni sortui rankkasateessa torstai-iltana 29.9, jolloin kaupungin työntekijät riensivät saman tien eristämään alueen. Sortuman ei raportoitu aiheuttaneen henkilövahinkoja.

Thaimaan kulttuuriministeri Ittipol Khunplume kertoi perjantaina, että tornin ulkoseinän romahtaminen on vaurioittanut myös tornin tukirakenteena toimivaa sisempää tiilikerrosta. Sortumisen positiivinen puoli oli sitten se, että sortuma paljasti koko joukon pronssisia ja lasisia Buddhan patsaita sekä muutakin ennennäkemätöntä temppelitaidetta. Missään kirjoissa tai kansissa niitä ei ollut. Nyt ne luetteloidaan ennen kuin palautetaan temppelille restaurointia ja säilytystä varten.

Tämmöistä jälkeä tällä kertaa.

– Fine Arts Department laatii yhteistyössä temppelin kanssa tornin korjaussuunnitelman heti vauriot tutkittuaan, kulttuuriministeri kertoi.

Fine Arts Departmentin toimistopäällikkö Nattaya Poosri kertoi tornin tarkan iän määrittelemisen olevan vaikeaa siitä syystä, että se läpikävi melko perusteellisen remontin vuonna 1975. Romahduksen syyksi hän arvioi piilevän tornin ulkokuoren halkeamissa.

– Niihin kertyneen sadeveden paino mitä luultavimmin sai seinän lopulta romahtamaan, hän arveli.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: