+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Prachuap Khiri Khanin provinssissa sijaitseva Singkhornin rajanylityspaikka on suljettu toistaiseksi, viranomaiset ilmoittivat.

Sulkemisen syyksi ilmoitetaan jatkuvat välikohtaukset alueella sekä Myanmarin kapinallisten ja hallituksen joukkojen taistelut pitkin Myanmarin ja Thaimaan välistä rajaa. Singkhornin raja-asema avattiin aikoinaan helpottamaan rajakauppaa Myanmarin ja Thaimaan välillä.

Sulkemispäätös lienee seurausta viime lauantaisesta räjähdyksestä Myanmarin puolella ensimmäistä Ystävyyden siltaa Thaimaan ja Myanmarin välillä Myawaddyssa. Nyt ovat Myanmarin viranomaiset ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä ilmoittaneet sulkevansa muutkin raja-asemat Takin, Kanchanaburin ja Prachuap Khiri Khanin alueilla Thaimaan puolella. Tämä päätös osui myös vilkkaana tunnettuun Singkhornin raja-asemaan.

Singkhornin raja-asema oli tunnettu sen kylkeen kasvaneesta markkinapaikasta, josta moni suomalainenkin Hua Hinin kävijä on tehnyt suoranaisia löytöjä.

Paikalliset viranomaiset Thaimaan puolella rajaa ovat jo kokoontuneet miettimään keinoja rajakaupan helpottamiseksi jatkossa. Thaimaan viranomaiset tulevat tapaamaan myanmarilaisia kollegojaan lähiaikoina, mutta korostavat päätöksen raja-aseman uudelleen avaamisesta olevan yksin myanmarilaisille kuuluva.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: