+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Viimeiset satakunta turistia poistuivat Similan -saarilta sunnuntaina 15.5, kun saaret perinteiseen tapaan suljettiin viideksi kuukaudeksi.

Nyt jo tutuksi tulleen operaation tarkoituksena on antaa saarten luonnolle aikaa toipua turistien sille tuomasta rasituksesta. 16.5. alkanut sulkeutuminen jatkuu 14.10. saakka.

Similan saarten nimi tarkoittaa Yawin kielellä yhdeksää ja niinpä Mu Koh Similanin kansallispuisto alunperin koostuikin yhteensä yhdeksästä saaresta, jotka pääsaari Koh Similanin lisäksi ovat nimeltään Koh Huyong, Koh Payang, Koh Payan, Koh Miang, Koh Ha, Koh Payu, Koh Hin Pousar ja Koh Ba-ngu. Myöhemmin kansallispuiston alueeseen liitettiin vielä kaksi saarta, Koh Bon ja Koh Tachai ja näin saatiin jälleen aikaan perithaimaalaisen logiikan mukainen 11 saarta käsittävä kansallispuisto, jonka nimi antaa ymmärtää niitä olevan yhdeksän.

Jatketaan vielä hiukan tätä thaimaalaista logiikkaa, jonka mukaan yhdeksän ei ole edes 11, vaan ainoastaan 10.

“Sukellusvene” palaamassa satamaan rankan sukelluspäivän jälkeen Similanin kansallispuistossa.

Juttu on nimittäin niin, että vaikka kaikki 11 saarta ovatkin vuosittain turisteilta suljettuina monsuuniaikaan, niin Koh Tachai on sitä ympäri vuoden. On ollut lokakuusta 2016 alkaen. Näin on päästy tilanteeseen, jossa Yhdeksän -nimisen kansallispuiston 11 saaresta on turistien tavoitettavissa ainoastaan 10. Saatatkos tuon selkeämmin kiteyttää.

Näitä riemukkaita löytöjä Thaimaassa riittää ja Similan -saaret ovat ainakin sukeltajat löytäneet alueen kirkkaiden vesien ja monimuotoisen luonnon ansiosta. Sukellusharrastusta vaikeuttaa se, ettei yöpyminen ole kansallispuiston alueella mahdollista, vaan sinne voi mennä ainoastaan päiväseltään.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: