+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Poliisi muistuttaa tarkkailevansa aukioloa joka ilta pitkin Pattayaa.

Maanantaina 11.1. löytyi Pattayalta kaikkiaan seitsemän anniskelupaikkaa, jotka olivat avoinna klo 21 jälkeen. Mikäli poliisi olisi ensimmäisenä uusien määräysten voimassaoloiltana ottanut tiukemman linjan, olisi pidätysten ja sulkemisten määrä ollut paljon suurempi. Jatkossa linja on tiukempi, poliisista kerrotaan.

Kello 23.30 alkaneen partioinnin aikana pidätettiin seitsemän “ravintolan” omistajaa tai manageria. Heitä tullaan syyttämään Chonburin provinssissa voimassa olevien alkoholin anniskelurajoitusten sekä aukiolorajoitusten rikkomisesta.

Asiakkaita koskevat tiedot vaihtelevat. Joissain paikoissa asiakkaatkin on pidätetty, toisissa he ovat selvinneet sakoilla ja kolmansissa päästetty kokonaan menemään. Käytännöt varmasti yhdenmukaistuvat jatkossa.

Phuketin Patong Beachilla on viranomaisten ja baarien yhteistyö jo vakiintunutta. Kuvassa terveysviranomainen ohjeistaa Bangla Roadin baarissa työskenteleviä tyttöjä.

Poliisista korostetaan, että maanantaina voimaan astunut anniskelurajoitus koskee kaikkia ns. sinisiä alueita, joissa on turisteja erityisen paljon. Muualla maassa on anniskelukielto.

Katupartioinnissa tullaan keskittymään lähinnä niihin baareihin tai pubeihin, joille on poikkeusoloissa annettu ravintolaluvat. Käytännössä tämä tarkoittaa niitä kadunvarren juottoloita, joihin on kuin taikaiskusta ilmestynyt ruokalistoja, SHA+ -kylttejä jne.

Ainakin Pratamnak Hillillä ovat baarien omistajat viime viikon aikana kokoontuneet yhteen ja ottaneet kaupungintalolta selvää, kuinka ohjeita tulee noudattaa ja selvittäneet poliisien kanssa ohjeiden käytännön tulkintaa. Pratamnak Soi viidellä kävi loppuviikosta melkoinen kuhina, kun baareja laitettiin määräysten edellyttämään kuntoon.

Maksuttomia koronatestejäkin näissä uusioravintoloissa on asiakkaille tarjolla.

Pattaya kuuluu niihin alueisiin, joissa ravintolat vielä saavat anniskella alkoholijuomia klo 21 saakka. Kuva Pratamnak Hilliltä.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: