+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Viime perjantaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa Siam Commercial Bankin pääjohtaja Kris Chantanotoke kertoi pankin työntekijöiden tavoitteena olevan tuntea asiakkaidensa asiat tiedon perusteella ja ymmärtää heidän tarpeitaan tuntemusten perusteella.

– Yhä useammat meidänkin asiakkaistamme käyttävät jo digitaalisia pankkipalveluita ja siksi meidänkin tulee asettaa itsellemme tavoitteita koko ajan muuttuvassa palveluympäristössä, hän jatkoi.

Pääjohtajan mukaan jo 94 % thaimaalaisista käyttää digitaalisia pankkipalveluita. Luku tuntuu kovalta, mutta kai se yritysasiakkaat mukaan lukien näin on, jos pääjohtaja niin sanoo.

Kris Chantanotoke

Siam Commercial Bank tulee kehitystyössään huomioimaan sekä yksityis- että yrittysasiakkaat yhtä lailla. Pankin organisaatiota on uudistettu digiajan vaatimusten mukaiseksi. SCB:n 17 miljoonasta asiakkaasta 80 % käyttää jo SCB Easy -mobiilisovellusta.

Pari vuotta sitten SCB:n pankkikorttien tunnusluvut muuttuivat kuusinumeroisiksi. Turvallisuuden lisäämiseksi SCB Easyyn tulee ns. black screen -ominaisuus, joka tummentaa ruudun, kun tunnuslukuja syötetään.

Pankin markkinointia tullaan jatkossa kohdistamaan entistä nuorempiin ikäryhmiin. Heillä katsotaan olevan nykytekniikka paremmin hallussa ja lisäksi sieltä löytyvät helpoimmin uusia asioita omaksuvat ihmiset.

– Juuri he ovat tulevaisuuden digiratkaisujen käyttäjiä, pääjohtaja visioi.

SCB:llä oli medialle asiaa.

Kris kertoi pankkialan muuttuneen viime vuosien aikana siksikin, että alalle on tullut uusia toimijoita teknologiayritysten puolelta. Tällä hän viittasi PayPaliin, Vismaan jne.

– Näistä toimijoista ainoastaan 5 % on tällä hetkellä voitollisia.

 – Pankit saavat kiittää onnistunutta sijoitustoimintaansa voitollisuudestaan, mutta meillä on yhtä ja toista opittavaa teknologia-alan yrityksiltä näiden käyttämistä pankkisovelluksista, hän tunnusti.

Tällä hetkellä SCB:n luottokanta koostuu 980 miljardin bahtin (n. 27 mrd €) yksityisasiakkaiden luotoista, 410 miljardin bahtin (n. 11,4 mrd €) pk -yritysten luotoista ja 920 miljardin (n. 25 mrd €) suurasiakasluotoista. Myönnettyjen luottojen määrää on tavoite kasvattaa 5 % ja tuotto-odotus sijoitetulle päämalle on keskimäärin 10 %.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: