+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Saudi-Arabian -vierailultaan tänään kotimaahan palaava ulkoministeri Don Pramudwinai näkee työvoiman vientinäkymät hyvinä.

Jo tammikuussa valtiovierailultaan Saudi-Arabiasta palannut pääministeri Prayut Chan-O-Cha sanoi Saudi-Arabiasta “kohta löytyvän hyväpalkkaisia työpaikkoja lähes kaikille halukkaille”. Tämän ulkoministerikin saattoi todeta johdettuaan monisatapäisen kauppavaltuuskunnan matkaa Saudi-Arabiaan kuluneen viikon ajan.

Ulkoministerin ja kauppavaltuuskunnan yhteinen vierailu oli ensimmäinen konkreettinen yritys alkaa kehittää investointimahdollisuuksia ja taloudellista yhteistyötä sen jälkeen, kun maiden väliset diplomaattisuhteet oli solmittu uudelleen pääministeri Prayutin tammikuisen valtiovierailun aikana. Pääministeri Prayut tapasi kruununprinssi Mohammad bin Salman bin Abdulazizin 25.1. Riadissa.

Thaimaan ulkoministeri Don Pramudwinai sai vierailusta kipeästi tarvitsemansa profiilin noston.

Tavattuaan Saudi-Arabian ulkoministeri prinssi Faisal bin Farhan Al Saudin kertoi ulkoministeri Don maiden nyt ratifioineen tammikuussa solmitun sopimuksen suhteiden kehittämisestä. Matkan aikana sovittiin lisäksi rajoitetusta viisumivapaudesta Thaimaan ja Saudi-Arabian välillä.

Ulkoministeri Don kertoi saudien mittavista rakennusinvestoinneista, joiden toteuttamiseen maassa tarvitaan vähintään 500.000 ulkomaalaista työntekijää niin rakennusalalle kuin sitä tukevillekin aloille.

– Sovimme niistä (työpaikoista) 200.000:n kuuluvan thaimaalaisille edellyttäen, että Thaimaasta löytyy tarpeeksi halukkaita lähtijöitä, ulkoministeri kertoi.

Sopimuksen mittakaavasta kertonee jotain se, että koko Saudi-Arabiassa on tällä hetkellä 1.334 thaimaalaista työntekijää töissä tehtaissa ja ravintoloissa. Osa on kotiapulaisina.

Thaimaa avaa suurlähetystönsä Riadiin ja Saudi-Arabia omansa Bangkokiin.

Edelleen ulkoministerit olivat sopineet prinssi Faisalin matkasta Thaimaahan jo kesäkuun aikana. Matkan tarkoituksena on valmistella kruununprinssin valtiovierailua Thaimaahan. Bangkok Postin lähteiden mukaan vierailun on määrä toteutua tämän vuoden jälkipuoliskolla. Thaimaan suurlähettiläs Saudi-Arabiaan nimettänee vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: