+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Sisäministeri Anupong Paojinda (pikkukuva) tähdensi maanantaina 8.8, että Sattahipin tapahtumat ovat ensisijaisesti paikallisviranomaisten vastuulla.

Mountain B -pubin palosta tiedettiin jo heti sen sammutustöiden päätteksi se, että nyt alkaa putoilla päitä. Näitä jälkivaikutuksia on kutsuttu Thaimaan mediassa nimellä The Sattahip Waves, Sattahipin laineet.

Ensimmäisen aallon mukana lähti aluehallinnon päällikkö. Toinen vei mennessään tukun johtavia poliisiviranomaisia ja nyt ovat Sattahipin laineet iskemässä jo Sisäministeriön oviin saakka, kun senaattori Wanchai Sornsiri totesi, ettei sisäministerikään voi vältellä vastuuta niiden alaistensa toimista, jotka johtivat Sattahipin katastrofiin. Senaattori Wanchain mukaan ne olivat Anupongin alaisia, jotka antoivat pubin toiminnan jatkua ilman minkäänlaisia lupia tai säännöllisiä tarkastuksia.

Ympäri käydään ja yhteen tullaan. Nykyinen sisäministeri oli mukana jo vuoden 2007 sotilasvallankaappauksessa (oik.) ja sittemmin uudestaan v. 2014. Nykyinen pääministeri Prayut Chan-O-Cha vasemmalla. Keskellä vuoden 2007 vallankaappausta johtanut kenraali Sonthi.

– Mikäli viranomaiset olisivat hoitaneet valvontatehtävänsä, ei koko katastrofia olisi päässyt tapahtumaan, senaattori aloitti syytöksensä.

– Ei voida ajatella, etteikö teillä ministerinä olisi minkäänlaista vastuuta oman hallinnonalanne viranomaisten toiminnasta, hän jatkoi osoittaen sanansa suoraan ministeriaitiossa istuneelle kenraali Anupongille.

– Mitä ministeri aikoo tehdä estääkseen tällaiset tapahtumat tulevaisuudessa, kuului Anupongille osoitettu kysymys.

Vastauksessaan Anupong totesi, ettei itse ole suoraan vastuussa aluehallinnon toimista, vaan vastuu niistä kuuluu provinssien kuvernööreille. He valvovat myös provinssiensa lupamenettelyjä.

Chonburin kuvernööri Phakarathorn Teanchai (oik.) on Sattahipin laineiden aikaan pysynyt visusti poissa julkisuudesta.

Tarkemmat tutkimukset ovat osoittaneet Mountain B -pubilla olleen luvat ruokaravintolatoimintaan, eli lähinnä lounaspaikaksi. Siitä se oli hiljalleen ja omia aikojaan muuttunut pubiksi ja iltapaikaksi, joka sijaitsi alueella, jossa baaritoiminta oli kiellettyä.

– Olemme jo siirtäneet aluehallinnosta vastaavan päällikön toisiin tehtäviin ja perustaneet tutkintalautakunnan selvittämään tapauksen kulkua. Välinpitämätön en tämän asian suhteen ole missään nimessä ollut ja kurinpitotoimet sekä ohjeiden selkiyttäminen asiaa koskevien lakien suhteen on jo aloitettu, ministeri vastasi.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: