+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Bangkokin ilman laatu on mennyt niin huonoksi, että viime keskiviikkona 30.1. jouduttiin sulkemaan satoja kouluja.

Onhan siitä ilmanlaadusta jo pitkään puhuttu, sillä se on ollut bangkokilaisten kestopuheenaihe jo kuukausien ajan, ja ehdotuksiakin tilanteen korjaamiseksi on kuultu, mutta nyt nähtiin ensimmäinen konkreettinen toimenpide asian suhteen. Samalla se on selkeä näyttö siitä, kuinka pahaksi tilanne Bangkokissa on päässyt.

Massiiviset liikenneruuhkat, saastaiset rakennustyömaat ja kaupungin ilmassa leijuvat tehtaiden päästöt ovat vain osa käsistä riistäytynyttä ongelmaa, jolle olisi pitänyt tehdä jotain jo vuosia sitten.

Tähän mennessä nähdyillä viranomaistoimenpiteillä, veden ruiskuttaminen Bangkokin ylittäville teille ja sateentekoyrityksillä, ei ole ollut juuri mitään vaikutusta ilmanlaatuun. Nyt kehottavat kaupunkilaisia olemaan polttamatta hajustetikkuja kiinalaisen uuden vuoden aikaan. Mitähän seuraavaksi? Hyttysspiraalikielto?

Kaupunkilaisia itseäänkin viranomaisten toimenpiteet lähinnä huvittavat samaan aikaan, kun hengityssuojaimet on monesta niitä myyvästä liikkeestä myyty loppuun.

Nyt nähty koulujen sulkeminen on voimassa ainakin tähän perjantaihin 1.2. ja se käsittää 437 kaupungin koulua 1.500 neliökilometrin alueella. Tämä antanee kaikille suomalaisille käsityksen Bangkokin koosta. Vertailun vuoksi: Helsingistä Wikipedia listasi 62 peruskoulua.

Bangkokin kuvernööri Aswin Kwanmuang kertoi uutistoimisto AFP:lle, että “tilannetta arvioidaan uudelleen viikonlopun jälkeen”. Hän toivoi koulujen väliaikaisen sulkemisen helpottavan myös koululiikenteestä aiheutuvia ruuhkia ja sen myötä saasteiden kertymistä Bangkokin ilmaan.

Pääministerin tiedottaja kertoi myös joidenkin yksityisten koulujen sulkeneen ovensa, mutta ei kertonut niiden tarkempaa määrää.

Parhaimmillaan Bangkokissa saattaa olla jopa näin kirkasta. Kuva reilun vuoden takaa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: