+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Rankkasateet Pattayan seudulla jatkuvat vielä ainakin sunnuntaihin 12.9. saakka, ennustaa paikallinen Ilmatieteen laitos, eli Thai Meteorological Department (TMD).

Pattayaakin rankempi on tilanne Tratin ja Chanthaburin provinsseissa, joissa on suoranainen tulvavaroitus. Toki tulvia voi Pattayallakin esiintyä satunnaisesti rankkojen sadekuurojen jälkeen tilanteissa, joissa vettä tulee taivaalta enemmän kuin viemäriverkosto vetää. Kaikkein pahimmaksi tilanne muuttuu silloin alavilla alueilla, jonne vettä tulee taivaan lisäksi vielä maatakin pitkin sadevesien valuessa alaspäin.

Tiistai-iltana 7.9. alkaneet rankkasateet saivat jo tulvia aikaan Banglamungissa, jossa ulkonaliikkumiskiellon ansiosta ei sentään liikenteelle suurta haittaa tulvista aiheutunut.

Juuri nyt TMD:llä seurataan erityisesti trooppista Conson -myrskyä, jonka oletetaan liikkuvan Filippiineiltä luoteeseen lähipäivien aikana. Se voi tuoda rankkasateita ja kovia tuulia myös Thaimaahan. Consonin uskotaan jatkavan kulkuaan Tonkinin lahdelle joskus syyskuun 12. ja 13. päivän tienoilla.

Kaduilla tulvii. Kuvituskuva.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: