+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Suur-Bangkokin alueen poliisi on lopen kyllästynyt maksamattomiin liikennesakkoihin.

Tänään tiistaina 21.6. voimaan astuneiden uusien määräysten mukaan maksamatttomat liikennesakot saattavat johtaa jopa sakotetun pidättämiseen, ellei maksua ala kuulua.

– Käytännössä tapahtumien kulku menee niin, että maksamattomista sakoista tulee ensin auton tai moottoripyörän kuljettajalle varoitus, jossa kerrotaan sakon “parasta ennen” päivämäärän jo menneen ohi ja mikäli maksua ei uuteen eräpäivään mennessä kuulu, tulee poliisi pidättämään maksuvelvollisen, kertoo Suur-Bangkokin poliisin varakomentaja Jirasan Kaewsaeng-ek.

Hän kertoo poliisin päättäneen lähteä sakkojen perinnässä kovemmalle linjalle sen jälkeen, kun havaittiin Suur-Bangkokin alueen asukkaiden joukossa olevan ihmisryhmä, jotka toistuvasti jättävät sakkonsa maksamatta eivätkä piittaa liikennesäännöistäkään. Monella on lukuisia maksamattomia sakkoja ja toistuvia liikennerikkomuksia.

Mopoilijoita sakotetaan useimmiten joko kypärän käyttämättä jättämisestä tai vakuutuksen voimassaoloajan päätymisestä.

– Uudet perintäsäännöt varmasti palauttavat kunnioitusta liikennesääntöjä ja -sakkoja kohtaan, Jirasan arvelee.

– Siinä vaiheessa, kun se varoitus lähetetään, on sakotetulla vielä 15 vrk aikaa maksaa sakkonsa pois joko sähköisesti Krungthai -pankkiin, lähikaupan kassalle, postitse tai mille tahansa poliisiasemalle. Tätä jos ei saa hoidettua, niin sitten tuleekin jo haaste oikeuteen ja mikäli haasteisiin ei vastata, niin sitten oikeus myöntää poliisille sillä perusteella pidätysluvan, Jirasan tarkentaa.

Varakomentaja Jirasan sanoo oikeuden antaman pidätysmääräyksen tarkoittavan sitä, että sakkojaan pakoileva voidaan pidättää missä päin Thaimaata tahansa ja mikäli sakkopakolainen yrittää ulkomaille, niin pidätys voi tapahtua myös lentokentällä tai satamassa passintarkastuksen yhteydessä.

– Siitä tulee merkintä rikosrekisteriin ja sillä puolestaan on vaikutuksensa esim. luoton- tai työnsaantimahdollisuuksiin.

Thaimaassa liikennesakot, sähkölaskut ja jopa konserttiliput voi maksaa lähikaupassa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: