+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Epätoivoiset ajat vaativat epätoivoisia tekoja, tulee väistämättä mieleen, kun seuraa pandemian jäljiltä lähes päivittäin paljastuvia kavalluksia ja huijauksia Thaimaassa.

Lauantaina 17.9. ilmoitti NHSO:n (National Health Security Office) tiedottaja Athaporn Limpanylers (pikkukuva) NHSO:n katkaisevan yhteistyösopimuksen tässä vaiheessa yhdeksän bangkokilaisen yksityissairaalan kanssa näiden jätettyä perusteettomia korvaushakemuksia kansalaisten sosiaaliturvan piiriin kuuluvien hoitojen antamisesta olemattomille potilaille. Päätos astuu voimaan 1.10.

Sairaalat, joiden kanssa sopimukset sosiaaliturvan mukaisten hoitojen antamisen korvaamisesta katkeavat, ovat Mahesak, Bang Na General 1, Prachapat, Navaminthra, Petcharavej, Kluaynamthai 2, Phaetpanya, Bangmod sekä Kluaynamthai. Tämän lisäksi NHSO on tehnyt ko. sairaaloista ilmoituksen poliisille ja vaatii sairaaloita maksamaan takaisin saamansa perusteettomat hoitokorvaukset.

Bangna General -sairaaloita on ainakin viisi. Nyt katkaistaan sopimus ainoastaan Bangna General Hospital 1:ltä.

Tiedottaja Athapornin mukaan päätös tehtiin vasta sen jälkeen, kun NHSO:lla oli pitävät todisteet huijausten tekoajoista ja maksettujen korvausten suuruudesta.

– NHSO on jo ottanut huomioon sen, että näillä yhdeksällä sairaalalla edelleen on potilaita, jotka ovat varanneet sieltä lääkäriajan tai hoitokäynnin sosiaaliturvajärjestelmän puitteissa. Heillä ei ole syytä huoleen, tiedottaja sanoi.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: