+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Erityisesti Bangkokin, mutta myös muiden kaupunkien ilmanlaadun parantamiseksi on ajoneuvorekisteriä ylläpitävä The Department of Land Transport päättänyt ryhtyä käytännön toimenpiteisiin.

Osastonjohtaja Jirut Wisanjit kertoi tiedotustilaisuudessaan, että maksimissaan tulevat poliisit antamaan 5.000 bahtin (n. 135 €) sakot niiden ajoneuvojen kuljettajille, joiden autosta pääsee mustaa savua taivaalle. Aitothaimaalaiseen tyyliin siinä vaiheessa ei enää kysellä kenen autolla olet liikenteessä, vaan ajoneuvo hinataan pois ja käyttökiellossa se on siihen saakka, kunnes ajoneuvon omistaja esittää todisteet siitä, että kulkimelle on varattu huolto- tai korjausaika.

– Aloimme tarkastaa autojen päästöjä jo alkuvuodesta 2019 ja tähän mennessä olemme tarkastaneet kaikkiaan 689.333 ajoneuvoa ja asettaneet niistä 8.762 käyttökieltoon, johtaja Jirut kertoi The Nation -lehdelle.

– Lisäksi olemme jakaneet varoituksia niille autoilijoille, joiden autojen on päästömittauksissa todettu olevan sallittujen päästöjen ylärajoilla. Varoituksen myötä tulee kehoitus toimittaa auto huollettavaksi, ettei ongelma pääse pahenemaan. Koko operaation perimmäinen tarkoitus on saada ilmanlaatu kaupungeissa paranemaan nykyisestä.

Johtaja Jirut neuvoo kaikkia autoilijoita ja motoristeja ennen kaikkea huollattamaan ajokkejaan säännöllisesti.

– Olemme lisäksi avanneet omia tarkastuspisteitämme Bangkokin alueella Phutthamonthonin, Romklaon ja Khlong Luangin alueille, joissa etenkin raskas kalusto voi käydä tarkastuttamassa ajoneuvon päästöt ja hoitaa vuosittaiset veroasiansakin kuntoon.

Mustaa savua ilmoille päästävistä autoista voi kuka tahansa tiellä liikkuja ilmoittaa palvelunumeroon 1584 tai Line -yhteydellä @1584DLT.

Ei edes millään lailla tavaton ole tämmöinen näky kaupunkien kaduilla ja valtakunnan valtateillä.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: