+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Sinänsä outoa, ettei Koh Changin ympäri pääse ajamaan, vaan saaren päätie tekee eräänlaisen hevosenkengän. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mikäli haluat mennä tien toisessa päässä sijaitsevasta Bang Baosta n. yhdeksän kilometrin päässä sijaitsevaan Salak Pethiin, on edessä reilu 60 km kierros koko saaren ympäri tien toiseen päähän.

Torstaiaamuna rankkasade herätti koko ryhmän Koh Changilla noin aamukuudelta. Me Luckin kanssa käänsimme kylkeä ja odottelimme klo puoli kahdeksaa kaikessa rauhassa, koska ravintola aukeaisi vasta silloin.

Suomalaisille niin tyypillinen aamiainen, eli kuppi kahvia, pari paahtoleipää ja paistetut kananmunat maksoivat sydäntä riipaisevat 80 bahtia. Onhan se vähän yli kaksi euroa, mutta saako Suomessa enää edes sitä kahvia mistään hotellista siihen hintaan?

Aamiaisen jälkeen kolme meistä suuntasi kohti uusia seikkailuja yhden jäädessä uima-altaalle “päivystämään”. Me muut otimme suunnan kohti Salak Pethiä ja se kannatti.

Niiden kiemuraisista teistä ja häkellyttävistä korkeuseroista kertovan sinkun A-puoli käsittää nimittäin ne huikeat näköalat, jotka reitin varrelta avautuvat. Kaiken lisäksi järjestävä seura on ymmärtänyt merkitä tulevat väijyntäpaikat selkeästi ja raivannut jopa pysäköintitilaa tien varteen. Useammalle autolle.

Kamera ei kerta kaikkiaan kerro niistä henkeäsalpaavista näkymistä, mitä reitin varrella saimme ihastella, mutta tuossa alla on yksi yritys siihen suuntaan.

Tuota alhaalla näkyvää rantatietä pitkin me sitten tänne päädyttiin. Matka jatkuu.

Salak Pethiä kohti ajellessa näimme mm. täysin vedettömän vesiputouksen ja niitä elefanttejakin oli, ainakin alkumatkasta, tyrkyllä jatkuvalla syötöllä. Ehkä sitten huomenna?

Salak Pethin historiassa on maininta paikan joskus toimineen merirosvojen kylänä, jonka karikkoisia ja matalia reittejä pitkin vain harvat osasivat satamaan purjehtia ja jonka laitureilta käsin kylään meriteitse pyrkivät erotti jo kaukaa. Tänä päivänä Salak Peth on aito thaimaalainen kalastajakylä, jonka maisemissa suomalainen Huti thaimaalaisine vaimoineen pitää laiturilla sijaitsevaa biker -baaria ja piskuista Finlandia Resortiaan osoitteessa Salak Peth, soi 5.

Meillä oli onnea, kun vielä vanhan kaverin löysimme, sillä Huti kertoi toukokuun alussa olevansa lähdössä Suomeen kesän viettoon.

Hutilta saimme myös ajo-ohjeet suomalaisen Helin Ko Ko Mo -baariin, joka oikeasti sijaitsee keskellä niin ei mitään kuin vain mahdollista. Helin kanssa jutellessa Mörkö tallensi paikan sijainnin Google Mapsiin. Sieltä löytyy kaikille seikkailunhaluisille.

Kun vielä päivän päätteeksi keksimme aivan Sofia Garden Resorttia vastapäätä sijaitsevan erinomaisen ruokapaikan (pikkukuva), niin kuvittelimme päivän jo sen jälkeen olevan pulkassa.

Vähänpä tiesimme, sillä paikan ravintolassa alkoi tietokilpailu klo 18.00.

Helin Ko Ko Mo toimii Koh Changin alkuperäisessä muodossaan säilyneissä maisemissa paljon paremmin kuin ne viiden tähden viritykset.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: