+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaan matkailuväki pyytää hallitusta selvittämään, voitaisiinko ulkomaalaiset turistit päästää maahan ilman karanteenia, mikäli he voivat todistaa olevansa rokotettuja koronavirusta vastaan.

Thaimaan hotellialan liiton, Thai Hotels Associationin (THA), johdossa oleva Marisa Sukosol Nunbhakdi on koko näivettyvän hotellialan puolesta pyytänyt Thaimaan hallitusta tutkimaan mahdollisuuksia päästää ulkomaalaiset matkailijat maahan rokotustodistusta vastaan ilman karanteenia.

Johtaja Marisan mukaan kuluneet kuukaudet ovat selkeästi osoittaneet 14 vrk:n mittaisen pakollisen karanteenin olevan suurin este turistien tulemiselle Thaimaahan. Hän ei ymmärrä, miksei karanteenia voi korvata rokotustodistuksella edes siten, että turvalliseksi tiedettyjen maiden kanssa tehtäisiin asiaa koskevia kahdenvälisiä sopimuksia.

– Koko hotelliala on kärsinyt koronaviruksesta ja sen mukanaan tuomista rajoituksista lähes vuoden päivät, johtaja sanoi. Etenkin ne, joiden päätulonlähde ovat ulkomaalaiset hotelliasiakkaat ja nyt puhjennut toinen aalto ei millään tavalla ainakaan helpota näiden hotellien tilannetta.

Viimeisin isku hotelleille olivat hallituksen kotimaanmatkailua koskevan avustus- ja hintakompensaatiojärjestelmän myötä tulleiden varausten peruuntuminen toisen koronavirusaallon myötä. Näistä varauksista maan hallitus on luvannut maksaa hotelleille sen 40 % varauksen hinnasta, minkä ne olisivat saaneet myös varauksen toteutuessa, mutta peruutustapauksissa hotelleilta jää 60 % rahoista saamatta, johtaja Marisa huomautti.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: