+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Retkellä: Piia, Jarmo, Raimo ja Ulla

Kumipuumetsät, ananaspellot ja pieni sadekuurokin tervehtivät meitä mopoillessamme kohti Khao Chamao-Khao Wongin luonnonpuistoa Rayongin ja Chantaburin provinssien rajalla.

Vuonna 1975 kansallispuiston statuksen saanut paikka ristittiin sieltä löytyvien kahden vuoren mukaan. Sanotaan reilusti vuori, sillä korkeimmat kohdat täällä nousevat yli 1.000 metrin korkeuteen meren pinnasta. Vuoripurot soljuvat rinteitä alas Prasae -jokeen, josta paikalliset viljelijät saavat vetensä tiluksilleen.

Parhaimmillaan vesi virtaa kesäkuusta marraskuulle, mutta näin kuivan kauden aikaan on hiljaisempaa.

Thaimaalainen käsitys vesiputouksesta on sellainen, jossa vesi laskeutuu ikään kuin isoja rappuja pitkin alas.

Perille saavuttuamme läksimme uskaliaasti nousemaan vesiputouksen vartta ylöspäin, mutta eihän me tässä lämmössä jaksettu kuin kolmen putouksen verran, vaikka seitsemän olisi ollut tarjolla. Hyvä me!

Kansallispuistojen joukossa Khao Chamao-Khao Wong on suhteellisen pieni, vain 84 neliökilometriä. Valtaosa puistosta on Rayongin puolella, mutta kyllä sitä riittää Chantaburillekin. Paikka on thaimaalaisten keskuudessa tunnettu lukuisista putouksistaan, näköalapaikoistaan, luolistaan ja retkeilyreiteistään.

Eripituisia vaellusreittejä ja retkikohteita on puiston alueella hyvin tarjolla.

Niiden lisäksi täältä voi löytää mitä merkillisimpiä eläinkunnan edustajia. Niitä nähdäkseen täytyy tosin kavuta aika ylös, mutta ainakin oppaiden mukaan metsistä löytyy norsuja, kauriita, karhuja, leopardeja, villisikoja sekä vähän eksoottisempia eläimiä. Sitten on vielä niitä hassunnäköisiä pikku liskoja, jotka eivät suostu pysymään sen vertaa paikallaan, että kuvan saisi.

Mikäli tulet kauempaa tai haluat muuten vain viipyä pitempään, niin alueelta löytyy niin leirintäalue kuin muunkinlaista majoitusta, pari ravintolaa ja kauppoja, joissa myydään lähinnä juotavaa ja jotain pikku purtavaa. Avoinna aamukahdeksasta iltapäivään klo 16.30. Etenkin viikonloppuisin alueella on todella vilkasta, joten kannattaa tulla mieluummin arkipäivinä.

Puistoissa on luonnollisesti puita…

Thaimaalaisten uskollisesti noudattama kaksihintajärjestelmä pätee täälläkin, mutta ei isommin haittaa, sillä liput ovat hinnaltaan alle 10 €/hlö ulkomaalaisiltakin. Lapset puoleen hintaan.

Majoitukset alueella on varattava etukäteen. Lisätietoja hinnoista ja ehdoista saat kansallispuiston nettisivuilta englanniksi.

Niihin majoituksiin liittyy semmoinen mukava yksityiskohta, että mikäli jäät alueelle telttailemaan tai muuten majoittumaan, niin sama pääsylippu kelpaa kolmen päivän ajan, kunhan et poistu välillä kansallispuiston alueelta.

Puistoon pääsee tutustumaan joka päivä klo 8.30-16, mutta se on vuosittain suljettu 1.8.-30.9. välisen ajan.

…joiden mittakaavasta tämä kuva kertonee vähän enemmän.

Ja muillekin mopoilijoille tiedoksi, että kansallispuiston alueelle pääsee vain noin kilometrin päästä valtatie nro 3377:stä. Seuraa opaskylttejä.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: