+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Erikoistoimittaja Valeri Kollisen saamien tietojen mukaan Vorayuth Yoovidhya (pikkukuva) haluaisi palata kotimaahansa pakoiltuaan viranomaisia vuonna 2012 tapahtuneen poliisin surmaan johtaneen yliajon jälkeen.

Kotimaa kun taakse jäi, niin yksityiskoneessa ulkomaille suuntaava Vorayuth varmaan ajatteli voivansa Red Bull -imperiumin omaisuuden turvin viettää lokoisaa elämää missä tahansa maailmankolkassa siihen saakka, että häntä vastaan nostetut syytteet ehtivät vanhentua.

Jostain syystä hän on matkan varrella tullut toisiin ajatuksiin ja haluaisi nyt palata kotimaahansa ja yrittää vaikka rahalla sopia omaisensa kuolemaan jo sopeutuneen poliisimiehen omaisten kanssa se onneton yliajoasia. Lähes kaikki muut syytekohdat ovatkin jo sopivasti vanhentuneet.

Tämmöistä jälkeä. Vorayuthin yöllinen hurjastelu sai päätöksensä ja poliisi kuoli.

Mutta helpommin sanottu kuin tehty! Asia on nimittäin niin, että Thaimaan maahantulomuodollisuudet ovat aivan liian vaikeita jopa miljardöörinuorukaisen lakimiesarmeijalle. Ulkomailla vuosikausia oleskelleen ja viranomaisia vältelleen thaimaalaisen passi on mennyt vanhaksi ja kun ainoastaan Itävallan passi on enää voimassa, niin viisumin ja Thailand Passin hakeminen on myös Vorayuthilla edessä.

Ja kun Thailand Pass ei tule, niin se ei tule, vaikka kuinka olisi miljardiperijä kyseessä.

– Minulta on jo kolme lentoa lähtenyt ilman, että itse olisin päässyt mukaan, Vorayuth kertoo, kun se Thailand Pass ei ole ehtinyt tulla ennen lennon lähtöä. Ja siinä RT-PCR -testissäkin kävin kolmesti täysin turhaan korkeintaan 72 tuntia ennen varaamani lennon lähtemistä. Lentojen lisäksi käyttämättä jäivät myös ne perille varatut SHA+ -hotellit maahantulotesteineen.

Monen matkasuunnitelmat ovat muuttuneet Thailand Passin tulemattomuuteen.

Mutta eikös sinulla ole Red Bullin yksityiskone käytettävissäsi?

– Ei enää. Isä otti sen käyttöoikeuden minulta pois, kun tarkemmassa onnettomuustutkinnassa kävi ilmi, että minulla oli ajohetkellä ollut huumeita elimistössäni. Se paljastui, kun jutun tutkinnassa eivät enää olleetkaan mukana ne meidän lahjomat miehet.

Ja nyt sinä et sitten oikeasti pääse Thaimaahan?

– En pääse, en. Nyt pitää odottaa huhtikuuta, että ainakin se ennen matkaa otettava RT-PCR -testi poistetaan. Minä yritän sitten uudestaan. Ei tunnu mukavalta, kun vieras ihminen kaivaa nenää suurin piirtein puolen metrin syvyydeltä.

Kuva niiltä ajoilta, jolloin Vorayuthilla vielä oli Red Bullin edustusauto ja yksityiskone käytettävissään.

Tarkennetaan nyt vielä. Sinä siis tosissasi olet yrittänyt palata takaisin Thaimaahan sovittamaan rikoksen, josta sinua syytetään, mutta maahantulo Thaimaahan on tehty niin vaikeaksi, että moinen on sinulle osoittautunut täysin mahdottomaksi?

– Joo, kyllä se näin on, Vorayuth vahvistaa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: