+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Star Petroleum Refining (SRPC) -öljynjalostamo on saanut Rayongin alueen matkailualan yrityksiltä korvausvaatimuksen koskien viime tammikuun öljyvuotoja.

Kaikkiaan 14 hotellin ja ravintolan edustajaa vieraili juristeineen (pikkukuva) Rayongin provinssin tuomioistuimessa keskiviikkona 5.10. jättämässä SRPC:lle yhteensä 240.864.541 bahtin (n. 6,7 meur) suuruisen korvausvaatimuksen. Kantajien mukaan tammikuinen öljyvuoto vahingoitti vakavasti heidän yritystoimintaansa Rayongin rannoilla sekä Koh Sametin saarella.

Kanteessa mainitaan erikseen vuodon osuneen parhaaseen sesonkiaikaan ja aiheuttaneen näin suurimman mahdollisen vahingon matkailijoiden peruttua joukolla Rayongiin tekemiään varauksia ja suunnattua toisaalle Thaimaahan. Kantajien medialle antamassa lausunnossa todetaan, etteivät he mielestään ole saaneet kohtuullista korvausta menetyksistään ja siksi he näkevät joukkokanteen ainoaksi keinokseen saada oikeutta edustamilleen yrityksille.

Näitä öljyvahinkoja siivottiin Rayongin rannoilla pitkään, vaikka jopa laivaston joukkoja ja aluksia oli apuna.

Oikeus hyväksyi kanteen ja asetti osapuolten väliseksi ensimmäiseksi tapaamispäivämääräksi 10.11.

Aiemmin on provinssin hallinto perustanut komitean, jolle on voinut osoittaa kaikki öljyvuodosta aiheutuneet raportit ja korvauspyynnöt. Niitä tuli komitean käsiteltäväksi peräti 7.000 kpl, mutta SRPC suostui neuvottelemaan ainoastaan osan kanssa korvausta vaatineista.

Vaikka tapahtumista on kulunut jo kuukausitolkulla, ei SRPC vielä ole suostunut kertomaan, kuinka paljon öljyä mereen kaikkiaan pääsi.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: