+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

On tunnettu tosiasia, että Prachuap Khiri Khanin provinssissa on valmistumassa ennennäkemätön rautatieprojekti, jota tulee seuraamaan toinen ennennäkemätön luotijunaprojekti.

Keskustelut ovat käyneet vilkkaina siitä, millaisia liikennejärjestelyjä uusi kaksiraiteinen rautatielinja tulee vaatimaan, mihin kohtaan tulee luotijunan asema Hua Hinissä tai Cha-Amissa jne, mutta siihen nähden on keskusteltu harvinaisen vähän junien ja rautatieyhteyksien käyttötarkoituksista ja käyttäjistä. Vai onko ajateltu, että kunhan ne yhteydet ensin on rakennettu, niin kyllä kai sieltä nyt joku tulee…

Tiistaina 24.5. Prachuap Khiri Khanin kuvernööri Sathien Charoenruen kokousti provinssin viranomaisten ja matkailuväen kanssa mahdollisuuksista hyödyntää uusia kiskoyhteyksiä matkailun tarpeisiin. Kokouksen tarkoituksena oli varmistaa, etteivät uudet junat ainoastaan kuljeta matkailijoita nopeasti ja sujuvasti Prachuap Khiri Khanin läpi, vaan jättävät ohikulkeissaan edes vähän matkailutuloja tännekin.

Turistit olivat juuri oppimassa kulkemaan Hua Hinin ja Pattayan väliä nopeilla katamaraaneilla, kun tuli korona ja kaatoi koko laivayhteyden.

Prachuap Khiri Khanin provinssissa toimiva Matkailu- ja urheiluministeriön Saengchan Kaewpratumrasmee esittelikin suunnitelman, jonka tarkoituksena on tuoda matkailutuloja kaikkialle provinssin alueelle. Lyhyesti suunnitelma kannustaisi matkailijoita siirtymään Prachuap Khiri Khanin provinssissa junalla asemalta toiselle, jäädä valitulle paikkakunnalle vähintään yhdeksi yöksi ja tehdä ostoksia sekä katsella paikalliset nähtävyydet.

Kuvernöörin mielestä ajatus uudesta ja erilaisesta matkailumallista on mielenkiintoinen, mutta tulee vaatimaan hyvää yhteistyötä sen toteuttajien, rautateiden, paikallisviranomaisten, matkailualan yritysten jne. kesken. Matkailu- ja urheiluministeriön Prachuap Khiri Khanin toimipiste sai tehtäväkseen selvittää tarkemmin yhteistyökuvioita eri toimijoiden välillä.

Asiasta lisää selvityksen edetessä.

Rautatieliikenteen hitaudesta johtuen perusthaimaalainen on tottunut kulkemaan pidemmät matkat mieluummin bussilla. Tavan muuttaminen tulee vaatimaan paljon aikaa ja kehitystyötä.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: