+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Hua Hinin apulaiskaupunginjohtajatar Busaba Choksuchart kutsui koolle 22 huahiniläistä rantayrittäjää muistuttaakseen heitä vallitsevista pelisäännöistä kaupungin kaikilla rannoilla.

Tapaamisen aiheena olivat, kuten ennenkin, turisteilta ja kaupunkilaisilta tulleet valitukset mm. roskaamisesta, ylihinnoittelusta, kulkuväylien tukkimisesta ja jopa pysäköintipaikkojen valtaamisesta.

Rantatuolien vuokraajille huomautettiin siitä, että rantatuolivuokran enimmäismääräksi on yhdessä sovittu 30 bahtia/päivä eikä sen jälkeen ole tehty ainakaan kaupungintalon tiedossa olevia uusia sopimuksia. Rantatuoliyrittäjät myönsivätkin perineensä suurempaa päivävuokraa tuoleistaan. Heidän mukaan on ollut pakko, koska kaikki kustannukset ovat kovasti nousseet sitten viime sesongin.

Ruoka maksaa enemmän, tuolien ja aurinkovarjojen ostohinnat ovat nousseet ja niin ovat myös palkatun henkilöstön palkat. Rantatuolien vuokraajat käyttivätkin tilaisuuden hyväkseen ja pyysivät rantatuolivuokrien enimmäishintaa korotettavaksi 30:sta bahtista 50:en bahtiin.

Pattayalla julkaistiin syyskuussa 2022 tällainen rantahinnasto tiedoksi niin turisteille kuin paikallisillekin. Thaimaan Suomalainen julkaisi ne suomeksi. Hua Hinin rantojen yrittäjillä on ihan hyvät perusteet hinnankorotuksiin.

Rouva Busaba eväsi pyynnön siltä istumalta, mutta ohjeisti aurinkotuoleja vuokraavia yrittäjiä yhteistuumin laatimaan asiasta kirjallisen lausunnon Hua Hinin ranta-alueiden toimintaa organisoivalle komitealle, jonka kanssa mahdollinen uusi sopimus aikanaan tulee tehtäväksi.

Sitä odotellessa kaupungin apulaisjohtajan neuvo rantayrittäjille oli myydä aktiivisemmin oheispalveluitaan kuten ruokaa ja juomaa tai mitä heillä nyt onkaan rantatuolien lisäksi. Yrittäjät kertoivatkin välittömästi alkavansa laatia kirjelmää komitealle.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: