+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Khon Kaenin kaupungista tulee Bangkokin jälkeen toinen Thaimaan kaupungeista, jonka paikallisliikennettä hoidetaan myös kiskoilla.

Töiden on määrä alkaa vuonna 2024. Niiden valmistuttua kaupungin halki tulee kulkemaan 26 km pitkä raitiotielinja.

Ensimmäisen kerran jo kahdeksan vuotta sitten esitelty raitiovaunuidea tulee toteutettavaksi osana laajempaa Smart City -projektia, joka koostuu yli sadasta erillisprojektista. Khon Kaenin kautta tulee kulkemaan myös Bangkokista tuleva luotijuna, joka Khon Kaenista jatkaa matkaa ensin Laosiin ja sieltä edelleen Kiinaan. Uusi raitiovaunulinja tulee toimimaan myös luotijunan jatkoyhteytenä kaupungille.

Luotijunan kiskot pyritään Thaimaassakin tekemään luotisuoriksi niin pitkään kuin suinkin mahdollista.

Kaikkiaan 21 miljardin bahtin (n. 583 meur) budjetilla rakennettava raitiotie tulee olemaan paljon muutakin kuin ratkaisu liikenneongelmiin. Sen mukana kulkee ajatus siitä, että provinsseissakin voidaan toteuttaa tämän mittaluokan projekteja kyselemättä keskushallinnolta Bangkokissa tukea tai apua hankkeen toteuttamiseen.

– Yleensä tällaisten projektien keihäänkärkenä toimii maan keskushallinto, mutta kyllähän me täällä Khon Kaenissa parhaiten tiedämme omat ongelmamme ja niihin sopivat ratkaisut, sanoi Suradech Taweesaengsakulthai, 57, joka johtaa Cho Thavee -nimistä kuljetus- ja teollisuusalan yritystä. Cho Thavee on merkittävä Khon Kaenin alueen infrastruktuurin rakentaja.

Suradech on monessa mukana.

Suradech itse on myös yksi ajatushautomo Khon Kaen Think Tankin (KKTT) perustajajäsenistä. KKTT oli merkittävässä asemassa silloin, kun hyvin keskusjohtoisessa Thaimaassa piti hakea raitiovaunuprojektille hyväksyntä Bangkokista.

Vaikkei Khon Kaen kuulukaan Thaimaan suosituimpien turistikohteiden joukkoon, on kaupungissa kuitenkin lähes kaksi miljoonaa asukasta. Suuri teollisuuskaupunki on viime vuosien aikana kehittynyt koko provinssin taloudelliseksi ja hallinnolliseksi keskukseksi, jossa sijaitsee myös yli 40.000 opiskelijan yliopisto.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: