+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Phuketin raitiotielinjaa ei vielä ole edes kunnolla aloitettu, kun jo puuhataan linjan pidentämistä.

Matkalippujen hinnoista tehty esitys pitää sisällään ajatuksen siitä, että joissain oloissa koko linjan pituudelta saisi matkustaa samalla hinnalla kuin sen puoliväliin ja toinen outo ehdotus koskee linjan laajentamista jo ennen kuin sen varsinaisenkaan linjan osalta on esittää mitään valmista.

Yhtä kaikki, nyt kysellään ihmisten mielipiteitä näihin asioihin liittyen. Mitä mieltä olet ehdotetuista matkalippujen hinnoista tai raitiovaunulinjan jatkamisesta Tha Chatchaihin?

Mielipiteitä kerätään netissä, jonne ladatulle lomakkeelle ihmiset voivat kirjata mielipiteensä. Kuka tahansa saa osallistua. Ainoa rajoitus on se, että mielipiteensä ilmaisevalla tulee olla sähköpostiosoite. Linkki thai -kieliseen ehdotukseen ja siihen liittyvään kyselyyn löytyy täältä.

Se on katkera paikka Phuketin taksimafialle, kun saaren joukkoliikennettä on alettu kehittää.

Matkalippujen hintoja määriteltäessä MRTA (Mass Rapid Transit Authority) näkyy jakaneen koko linjan kahteen osaan, maaseutuun ja kaupunkialueeseen. Kaupunkialueen pysäkit sijaitsevat Phuketin linja-autoaseman ja Chalongin laiturialueen välissä ja loppu on sitten maaseutua. Se lippujen hintoihin liittyvä omituisuus tulee tässä:

  1. Lipun hinta kaikilla maaseudun pysäkeillä, väli kuin väli, on 50 bahtia (n. 1,40 €)
  2. Kaupunkialueella 1-8 asemaväliä maksaa 15 bahtia (n. 40 snt) ja 9-14 asemaväliä 20 bahtia (n. 55 snt)
  3. Koko linja päästä päähän tulisi maksamaan sen saman 50 bahtia kuin pelkät maaseudun pysäkitkin matkustettaessa

Tässä kohtaa vastaajilta ei kysytä mielipidettä, vaan annetut vastausvaihtoehdot ovat hyväksyn/en hyväksy. Mahdollisuus ehdotusten tekemiseen ja muuhun palautteeseen on annettu erillisessä kohdassa.

Pelkistetty kartta ja tarkennetut asemat kertonevat viimekertaista esitystä selkeämmin projektista.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: